Ugrás a tartalomhoz

Environmental management

Prof. Tamás János, Prof. Blaskó Lajos (2008)

Debreceni Egyetem a TÁMOP 4.1.2 pályázat keretein belül

12.2.Biobrikett

12.2.Biobrikett

A pellettáláshoz hasonlóan a biobrikett előállítás is a szerves biomassza térfogatának csökkentését energetikai koncentrálását szolgálja. A mezőgazdasági melléktermékek közül szalma előnyösen használható fel ilyen célra (12.4. ábra). videók

12.4.Ábra. Szalmából készült biobrikett (Forrás: www.alternativenergia.hu)

A brikettáló berendezéseken más anyagból is lehet dolgozni. A feldolgozott faforgácsból, fűrészporból és biomasszából készült brikett jellemző átmérője eltérő lehet. A cseh BRIKLIS cég által kifejlesztett brikettáló D=50 ill. D=65 mm és hossza 30-70 mm anyagot kötőanyag nélkül állítja elő. A biobrikettet különböző méretben állítják elő a felhasználási céltól függően: a családi ház fűtésétől kezdve az erőműi felhasználásig (ábrák).

12.5. Ábra. Biobrikett fűrészporból (Forrás: www.briklis.cz)

12.6. Ábra. Biobrikett máktok szalmából (Forrás: www.briklis.cz)

12.7. Ábra. Biobrikett kenderből (Forrás: www.briklis.cz)

A cseh BrikStar hidraulikus brikettáló prés a következő folyamatokat végzi el a termék előállítása során. A csigás szállító adagolja be az alapanyagot a tárolóból szállítószalagok segítségével. A nedves alapanyagot a rezgő vályú válogatja szét; a szortírozás a brikettálóprés biztonságos működésének érdekében. A túlméretes darabok ezután a kazánban elégethetők, vagy aprítógéppel megfelelő méretűre apríthatóak. Az alapanyag ezután a nedvesanyag tárolóba kerül, innen történik a szárítódobba történő beadagolás. A forgácsszárító dobot a fahulladék égetőből kijövő gázok fűtik. Kazánt tartállyal szerelték fel és az üzemanyag adagolását termosztát szabályozza. A gázok keverednek levegővel és a hőmérsékletet kb. 300 – 500°C-ot. A szárítóba az alapanyag beadagolása termosztát ellenőrzése mellett a vezérlőpanelről szabályozható. Az előtolás változtatható, hogy a kimenő gőzhőmérséklet állandó maradjon. A gőz elszívása ventilátor segítségével történik a szárítódobból a ciklonba, hogy elkülönítse a forgácsot. A szárított forgácsot a szárítódobból csigás szállítókon szállítják tovább. A csigás szállító légmentes szigetelőként működik. A csigás szállító az anyagot a brikettálóprés tartályába szállítja. Hidraulikus brikettáló prés BrikStar kör alakú briketteket gyárt (12.8. ábra). A brikettek a műanyag csőből közvetlenül a PE zsákokba esnek (www.brikettpellet.hu).

12.8. Ábra. Briklis BRISUR (BUS dobszárító és BrikStar brikettprés) technológiai sor (Forrás: www.briklis.cz) Jelmagyarázat: 1.szállító szalag; 2.nedves anyagtároló; 3.kémény; 4.adagoló csiga; 5.dob szárító; 6.vibrációs válogató; 7.tűzelőanyag tartály; 8.kazán; 9.csigás szállító; 10.porleválasztó; 11.brikettáló; 12.vezérlő; 13.csigás szállító; 14.szállító szalag; 15.aprító; 16.vibrációs szállító; 17.kémény

A megújuló energiaforrásból nyert energiával termelt villamos energia kötelező átvétele keretében történő értékesítés megkezdéséhez biomassza vagy biogáz felhasználása esetén egy minimális hatásfok követelményt kell teljesíteni. Az előírt hatásfok követelmények az erőműegység névleges hő- és villamosenergia-termelése esetén értendők 15 °C környezeti hőmérséklet, 1,013 bar nyomás, 60% relatív páratartalom mellett (táblázat).

12.1. Táblázat. Biomassza erőmű minimális hatásfok követelményei

Az új erőművek a minimum követelményeket jelentősen túlteljesítik. Az erőművi felhasználás példája az éves szinten mintegy 15 ezer tonna biobrikett előállítására képes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecén megépült gyáregység. A 700 millió forint értékű ország egyik legnagyobb biobrikett gyártó üzeme összesen 100 ezer tonna biomasszát dolgoz fel évente. A biobrikett üzem európai színvonalú a 70 százalékos együttes várható hatásfokával, amely 35-40 ember számára ad munkát. Egy komplex, hárommilliárd forintos energetikai projekt részeként létesített üzem a térségben keletkező erdészeti, faipari és mezőgazdasági melléktermékeket - így a tuskókat és metszési hulladékot - hasznosítja, amelyekből hagyományos tüzelőberendezésekben használható biobrikettet állít elő. Az egy év alatt felépített biobrikett üzem fejlesztése nem áll meg: a jövőben automatizálják a csomagolástechnikát és fejlesztik a tuskók feldolgozásának mechanizmusát is. A vállalkozás dolgozik az üzem szomszédságában felépülő, 3 megawatt teljesítményű biomassza erőművön, amelynek tüzelőanyag-ellátását önállóan tudják majd megoldani. Ez az erőmű látná el energiával azt a bioetanol üzemet is, amelyet a következő ütemben építenének fel a besztercei telephelyen. A megújuló energia hasznosítására épülő komplexum a már átadott gabonatároló- és szárító építménnyel és a tavalyelőtt átadott baktériumtrágya üzemmel lesz teljes.