Ugrás a tartalomhoz
Belépés
Információ
Kapcsolat
English
A-
A
A+
Kezdőoldal
Hírek
Böngészés
Főoldal
> TAMOP 4.2.5 Pályázat könyvei >
Könyvek
>
Természettudományok
>
Biológia
Táplálkozás biokémia
Salgó András, Szarka András, Gergely Szilveszter (2011)
Nemzeti Tankönyvkiadó
Tweet
Beágyazás
A humán táplálkozás biokémiai háttere. A főbb anyagcserefolyamatok áttekintése, a legjelentősebb táplálkozási intoleranciák bemutatása.
Tartalomjegyzék
Táplálkozás biokémia
Bevezetés
Címoldal
Bevezetés
1. Energia szükséglet, energia ellátási zavarok
Energia szükséglet, energia ellátási zavarok
2. Az emésztés folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok.
Az emésztés folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok.
3. A felszívódás folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok. Szabályozásuk;Zavarok
A felszívódás folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok. Szabályozásuk; Zavarok
4. A felszívódás folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok. Fehérje és aminosav anyagcsere zavarok Szénhidrát anyagcsere zavarok
A felszívódás folyamatai: Biológiai, fiziológiai és biokémiai folyamatok. Fehérje és aminosav anyagcsere zavarok Szénhidrát anyagcsere zavarok
5. Lipid anyagcsere zavarok, purin anyagcsere zavarok
Lipid anyagcsere zavarok, purin anyagcsere zavarok
6. Víz és elektrolit háztartás; Hő háztartás és öregedés
Víz és elektrolit háztartás; Hő háztartás és öregedés
7. A táplálkozás speciális kérdései; Az alkohol metabolizmusa
A táplálkozás speciális kérdései; Az alkohol metabolizmusa
8. A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
9. A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
10. A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
A táplálkozás speciális kérdései (alkohol, szabad gyökök, GM, toxikus anyagok)
Letölthető anyagok
DC metaadatok
Cím:
Táplálkozás biokémia
Szerzők:
Salgó András, Szarka András, Gergely Szilveszter
Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó
Dátum
2011.09.30.
Nyelv
Magyar
Tárgyszavak
táplákozás tudomány, biokémia, anyagcsere, táplálkozási intolerancia