Ugrás a tartalomhoz

A Tankönyvtárt népszerűsítettük az Educatio kiállításon

2014. január 29. - Tankönyvtár

Mi is ott voltunk a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Papp László Sportarénában január 16-18. között. A kiállítás három napján, 5 000 négyzetméteren, összesen 121 hazai és külföldi kiállító és 48 előadás várta a látogatókat. A Digitális Tankönyvtár csapata a fejlesztéseinkről szóló szekciótermi előadásokkal, az online kvízjátékunk kitöltési lehetőségével, és a Tankönyvtárról nyújtott információkkal próbált segíteni az érdeklődőknek.

Az Educatio kiállításon felállított standunkon a Digitális Tankönyvtár ingyenes tartalmait, online tananyagait, szakirodalmait, és az oldal használatát, felépítését mutattuk meg az érdeklődőknek. A három nap alatt több százan jártak nálunk - főként végzős középiskolások és diploma előtt álló főiskolai, egyetemi hallgatók. Sokan azonnal, helyben válaszoltak a tartalmainkat népszerűsítő online kvízjáték kérdéseire, mások a helyszínen csak tájékozódtak róla, és a későbbi, otthoni kitöltést választották.

A kiállítás jó alkalomnak bizonyult a látogatókkal való személyes találkozásra: feltehették kérdéseiket, elmondhatták véleményüket, és kollégáink segítségével minden információt megtudhattak a folyamatosan bővülő tartalommal rendelkező Digitális Tankönyvtárról.

Kvízjátékunk továbbra is elérhető, segítségével mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet keresgélni a többezer ingyenes tankönyv, szakirodalom, oktatási segédanyag, folyóirat, lexikon anyagai között.

További hírek
2015. március 24.

Az angol nyelvű előadások a tudományos folyóiratokban való megjelenéshez nyújtanak hasznos gyakorlati ismereteket a szerzőknek és a leendő szerzőknek.

2015. február 24.

A szakma képviselői és a meghívott előadók sorra vették az elmúlt három év legfontosabb fejlesztéseit, eredményeit és tapasztalatait a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 "Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása" elnevezésű kiemelt projekt 2015. január 15-i hivatalos zárókonferenciáján.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása