Ugrás a tartalomhoz
Találatok pontosítása
144 találat

Algoritmuselmélet

Typotex Kiadó, Király Zoltán

E jegyzet elsősorban matematikus és informatikus egyetemi hallgatók számára készült. Célja a tömörség volt: mintegy 40, egyenként 45 perces előadás vázlatát tartalmazza, így önálló tanulásra nem igazán alkalmas -- a megértéshez fontosak az előadáson elhangzottak is. Az első rész az ELTE Matematikai Elemző szakán a ,,Gráfok és Algoritmusok Elmélete'' című tárgy beindításakor tartott előadásaim alapján készült. A második részben a Matematika és az Alkalmazott Matematika MSc program közös ,,Algoritmuselmélet'' című törzsanyag tárgyának jelentős részéhez találhatók jegyzetek. A harmadik rész függelék, a jegyzetben használt pszeudokód-formátum magyarázatát és az alapvető algoritmusokra néhány jól követhető példát tartalmaz.

Algoritmusok bonyolultsága

Typotex Kiadó, Lovász László

Algoritmusok bonyolultságának a vizsgálata a múlt század 30-as éveiben kezdődött, elősorban a Turing-gép és az algoritmikus eldönthetetlenség fogalmának kialakulásával. A számítógépek terjedésével és kapacitásuk növekedésével ez a tudományág egyre nagyobb jelentőségre tett szert. Ebben a jegyzetben tárgyaljuk mind a bonyolultságelmélet klasszikus alapjait, mind az újabb trendek közül néhány legfontosabbnak tartottat: az információs és a kommunikációs bonyolultságot, pszeudovéletlen számok generálását, párhuzamos algoritmusokat, a kriptográfia alapjait és az interaktív bizonyításokat. Az anyag nagy része feldolgozható két félévnyi 2+2 órás tárgyban.

Analízis

Széchenyi István Egyetem, Hajba Tamás

Analízis

Széchenyi István Egyetem, Hajba Tamás

Analízis

Széchenyi István Egyetem, Hajba Tamás

Analízis

Széchenyi István Egyetem, Hajba Tamás

Analízis feladatgyűjtemény I

Typotex Kiadó, Gémes Margit, Szentmiklóssy Zoltán

Ez a feladatgyűjtemény elsősorban azon egyetemi hallgatók számára készült, akik matematikát, ezen belül kalkulust és analíızist tanulnak. A könyv fő feladata bevezetni az olvasót a a differenciál és integrálszámításba és ezek alkalmazásaiba.

Analízis feladatgyűjtemény II

Typotex Kiadó, Fehér László, Kós Géza, Tóth Árpád

Ez a feladatgyűjtemény elsősorban azon egyetemi hallgatók számára készült, akik matematikát, ezen belül kalkulust és analízist tanulnak. A könyv fő feladata bevezetni az olvasót a a differenciál és integrálszámításba és ezek alkalmazásaiba.

Application of monotone type operators to nonlinear PDE’s

Eötvös Loránd University, László Simon

Lecture notes for short itroduction to the theory of monotone type operators, and for consider abstract stationary and evolution equations with operators of this type. The main chapters are Nonlinear stationary problems, First order evolution equations, Second order evolution equations.

Az építészek matematikája, I

Typotex Kiadó, Barabás Béla, Fülöp Ottilia

Speciálisan az építészmérnök hallgatók számára felépített elméleti anyag az elmélet megértését segítő feladatokkal. A tananyag az építészeknek szükséges mélységben és részletezettséggel tárgyalja a következő témaköröket: numerikus sorozatok; egyváltozós függvények határértéke, differenciálszámítás és alkalmazásai, integrálszámítás és alkalmazásai, vektoralgebra, a tér analitikus geometriája, mátrixalgebra, lineáris egyenletrendszerek.

 1   2   3   4   5   6   7   8 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása