Ugrás a tartalomhoz

Faépítés

Andor Krisztián, Bejó László, Hantos Zoltán, Józsa Béla, Karácsonyi Zsolt, Oszvald Ferenc Nándor, Sági Éva, Szabó Péter, Wehofer Valéria

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

I-tartók és kazettás tartók

I-tartók és kazettás tartók

Az I- és kazettás tartók alkalmazásának az előnye, hogy keresztmetszetük hajlítás esetén különösen előnyös. Ilyen tartókat többféle gyártó is készít, különféle technológiákkal. Az alábbiakban bemutatunk néhány ismerebb változatot:

Az MSZ szerinti alacsony- és magas gerincű tartók

I- és kazettás tartókat az MSZ 15025 szabvány ajánlásai szerint szögezett, ragasztott, vagy szögezett-ragasztott kivitelben házilag is lehet készíteni. Mivel a szabvány tartalmazza az ezekre vonatkozó pontosabb előírásokat, ezeknek az imsertetésétől itt eltekintünk.

Egyenes kompozit gerincű tartók

Manapság ez a leggyakrabban alkalmazott, legismertebb előregyártott I-tartó féleség, melyet általában “Joist” néven szoktak illetni a gyártók (Amerikában TJI, Európában pedig a FinnJoist termékek ismertek, különböző gyártóktól). (A joist szó egyébként mindössze tartót jelent, ezért a név nem igazán deszkriptív.)

Az ilyen tartók gerince valamilyen falemez (rétegelt lemez, de gyakrabban OSB), az övek pedig min. I. szil. osztályú fűrészáruból, LVL-ből, vagy LSL-ből készülnek (10. ábra). Az európai technológiában LVL öveket alkalmaznak, amelybe kónikus hornyot marnak. A gerincek OSB-ből készülnek, amelyet a gerinc magasságának megfelelő szélességűre hasítanak (a fedőréteg irányítása a gerincben mindig függőleges, a nyíróigénybevételek felvétele miatt), a végekben pedig csaphorny kapcsolatot alakítanak ki. A gerinc alsó és felső (az övekhez csatlakozó) élét kónikusra lemunkálják.

10. ábra – Egyenes gerincű kompozit tartók

Az összeépítés előtt az övekbe mart kónikus horonyba, illetve a gerincelemek végén kialakított csaphoronyba ragasztóanyagot hordanak fel, majd egyesítik a gerincelemeket, illetve a gerincet az övelemekkel. A kónikus csatlakozásnak köszönhetően a kapcsolat önzáró, így további présnyomás alkalmazására nincs szükség. (Az ilyen jellegű kapcsolatoknál egyébként minden esetben kónikus vagy szorosan illesztett kialakítást alkalmaznak.) Ezután, a végtelen hosszban összeállított I-tartót véges hosszméretre vágják, amely megegyezik az LVL elemek hosszával. A ragasztóanyag kikeményedése magas hőfokon, egy 70 °C-ra melegített hőkezelő helyiségben történik.

Az ilyen jellegű tartók a felhasznált anyagmennyiséghez viszonyított nagy teherbírásukkal és jó méretstabilításukkal, alaktartósságukkal tűnnek ki. Felhasználásuk azonban különös odafigyelést igényel, különösen a gerincáttörések, végmegmunkálások, kivágások tekintetében. Emellett figyelembe kell venni ezeknek a karcsú keresztmetszetű elemeknek a stabilítását is, ami miatt az alátámasztásoknál általában külön megerősítést is kell alkalmazni.

Hullámlemez gerincű tartók

A hullámlemez gerincű tartók (ismertebb nevükön Wellsteg-tartók) szintén rendelkeznek az I-tartók előnyeivel, azonban stabilítási szempontból jobbnak mondhatók, mivel sík gerinclemez helyett egy hullámvonal formájában hajlított gerinccel rendelkeznek (11. ábra), ami jelentősen növeli ezen tartók merevségét. Az övelemek legalább II. szil. kategóriájú, hossztoldott fenyő fűrészáruból készülnek, a gerinc pedig háromrétegű, víz- és főzésálló ragasztással készült rétegeltlemez. A rétegelt lemezből a fedőréteg szálirányára merőleges csíkokat vágnak, majd ezeket ferde lapolással végtelenítik, az alsó és a felső élet pedig kónikusan munkálják meg.

11. ábra – Hullámlemez gerincű tartó (Wittmann 2000)

Az övekbe színuszhullám formájú, kónikus keresztmetszetű hornyot marnak, amit rezorcin műgyantával töltenek meg. Ezután következik a tartó összeállítása, amelynek során az övelemeket fokozatosan közelítik egymáshoz, miközben a gerinclemezt folyamatosan, fokozatosan hajlítják formára, és igazítják bele a hullámos kialakítású horonyba. A megfelelő présnyomás alkalmazása után a ragasztóanyag hidegen köt ki; ez a folyamat hőközléssel gyorsítható.

A Wellsteg tartók alkalmazása, bár stabilitásuk jobb a joist jellgű tartóknál,hasonló körültekintést igényel, mint a többi I-tartó esetében; áttörések csak a semleges szál közelében, korlátozott mértékben alakíthatók ki, az öveken tilos bevágásokat ejteni, és a tartóvégek megerősítésére is szükség van. Hazánkban ezt a tartóféleséget kevéssé ismerik, de Európában léteznek gyártók, akiktől beszerezhető.

Nail-web tartók

A hullámlemez gerincű tartókhoz hasonló alapelven megalkotott, de vegyes anyagú, természetes fa övelemekkel és fém gerinclemezzel készülő tartóféleség (12. ábra). Jó magyar megnevezése nincsen, az angol elnevezés nem fordítható.

12. ábra – Nail-web tartó

Az övelemek legalább II. szilárdsági kategóriájú, szükség szerint ékcsaposan hossztoldott fűrészáruból készülnek, amelyekbe azonban ebben az esetben nem marnak hornyot. A gerinclemet speciális, tűzihorganyzott acéllemezből készül, amelyet S-vonalban hajlítanak meg (13. ábra). A gerinc alsó és felső élén, azokon a szakaszokon, amelyek a fa rostirányára szögben helyezkednek el, fogazat van kialakítva, amelyet a fába a gyártás folyamán belenyomnak. A többi szakaszn T-alakú mélységhatárolók találhatók.

13. ábra – A nail-web tartó gerinclemezének kialakítása (Wittmann 2000)

Az öv és a gerinc összeépítésekor az öveket fokozatosan közelítik a gerinchez, ahol a fogazott szakaszok belenyomódnak a fába (kb. 20 mm mélységig), így hozva létre az öv és a gerinc kapcsolatát. Mivel a fogazat a rostiránnyal bizonyos szöget zár be, a felhasadás veszélye kisebb. A T alakú mélységhatárolók a préselés folyamán elhajlanak, és megakadályozzák, hogy a gerincet a fogak tövénél mélyebben nyomják be a fába. A hosszméret leszabása a présgépen történik, a gericlemezzel együtt. A Nail-Web tartó egy vagy duplagerincű változatban készül. A gerincen előre kialakított perforációk találhatók, a szükséges áttörések céljaira. A tartóvégeket az alátámasztásoknál itt is meg kell erősíteni.

Egyéb I- és kazettás tartók

A fenti rendszerek mellett természetesen számos egyéb I-tartóféleség létezik. Ezek közé tartozik pl. a farostlemez-gerincű Nordex tartó, de a különböző zsaluzó tartók népes családja is. Ez utóbbiak számos különböző kialakítással készülhetnek (pl. teljesen tömör keresztmetszettel, forgácslap gerinccel, stb.)