Ugrás a tartalomhoz

Faépítés

Andor Krisztián, Bejó László, Hantos Zoltán, Józsa Béla, Karácsonyi Zsolt, Oszvald Ferenc Nándor, Sági Éva, Szabó Péter, Wehofer Valéria

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Üreges tömörfa paneles rendszerek

Üreges tömörfa paneles rendszerek

Az üreges építő panelek esetében a fal- és födémpanelek szerkezete üregeket, csatornákat tartalmaz (2. ábra). A panelek kialakítása rendkívül változatos lehet, a felhasználási célnak megfelelően. Az üreges panelek rendkívül sokoldalúak.

Néhány példa a gyártó által kínált termékekre:

  1. Nagy teherhordó képességű, teljesen zárt üreges fal-, födém és tetőelemek;

  2. Egyik oldalt nyitott üreges építőelemek (utólagos borítást igényel);

  3. Nagy teherbírású, hangszigetelő és hangelnyelő kialakítású akusztikai elemek (együttdolgozó borításként használható);

  4. Kisebb teherbírású, utólagosan felszerelhető akusztikai elemek;

  5. Stb. Az üreges tömörfa panelek egy fő teherviselő iránnyal rendelkeznek, bár általában keresztirányú réteget is tartalmaznak a jobb méretstabilítás érdekében. A panelek készülhetnek kész kivitelben, vagy egyik vagy mindkét oldali borítás utólagos elhelyezésével.

Az üreges szerkezet előnye, hogy lehetőséget biztosít hő- és hangszigetelő anyag elhelyezésére, elektromos vezetékek, csővezetékek elrejtésére, stb. A teherbírás, hő- és hangszigetelőképesség, tűzállóság és egyéb fontos tulajdonságok a panel kialakításától függenek. A gyártó széles választékban és többféle kivitelben kínálja az üreges tömörfa paneleket.