Ugrás a tartalomhoz
Refine results
1371 hits

A magyar borászati szakirodalom kialakulása

Eszterházy Károly Főiskola, Csoma Zsigmond

A tankönyvben a nagyhírű magyarországi borászat szakirodalmával, annakkialakulásával, fejlődésével és hatásaival, illetve a borszakírók életével, munkásságával, hatásávalismerkedhetnek meg a hallgatók. A mindenkori szakirodalom tükrözi egy-egy agrárágazat, művelési módtermesztéstechnikájának, technológiájának a színvonalát, fejlődését, mint ahogy a korabelitársadalom igényét és fejlettségét

A megmunkált felület pontossága és minősége

Miskolci Egyetem, Monostoriné Hörcsik Renáta

A jegyzet bemutatja a megmunkálási folyamatok során fellépő felületi egyenetlenségeket, geometriai szabálytalanságokat. A jegyzet áttekintést ad a jelentkező szabálytalanságok mindkét csoportjátról a makrogeometriai és a mikrogeometriai szabálytalanságokról.

A mesterséges intelligencia alapjai: Az előadások mellé vetített anyag

Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Várterész Magda

A mesterséges intelligencia alapjai tantárgy előadásai mellé vetített anyag

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

Szaktudás Kiadó Ház, Dr. Hajós László

Az utóbbi több mint fél évszázad alatt a magyar mezőgazdaság szerkezete, tulajdonviszonyai és üzemi struktúrája többször is és igen lényeges mértékben megváltozott. Sajnálatos módon ezeket a nagyléptékű változásokat nem a gazdasági fejlődés határozta meg döntő mértékben, hanem a politikai meggondolások által kikényszerített lépések.

A mukociliáris tisztulás hatása a bronchiális légutak sugárterhelésére

Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakcsoport, Dr. Farkas Árpád

A kutatás a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című kiemelt projekt keretében zajlott. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A multimédia-alkalmazások elemei: a hangok

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar, Abonyi-Tóth Andor

A multimédia fontos alkotóelemét jelentik a hangok. A modulban megismerkedünk a hangok fizikájával, az analóg és digitális hangrögzítés és tömörítés hátterével, a különböző hangformátumokkal, illetve a hangmanipuláló alkalmazások lehetőségeivel. A jegyzet a TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1 pályázat keretén belül készült.

A multimédia-alkalmazások elemei: a képek

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar, Abonyi-Tóth Andor, Nagy Norbert, Regős Ákos

A modulban megismerkedünk a számítógépes grafika alapjaival, a képek jellemzőivel, a különböző színkoordináta-rendszerekkel és képformátumokkal, illetve az animációkkal és típusaikkal. A jegyzet a TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1 pályázat keretén belül készült.

A multimédia-alkalmazások elemei: a videók

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar, Korán Imréné, Varga Mariann, Abonyi-Tóth Andor

A modulban megismerkedhetünk a videók hátterével, a televíziózás hátterével és a filmkészítése alapjaival. Emellett konkrét videoszerkesztő alkalmazások használatába is betekintést nyerhetünk. A jegyzet a TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1 pályázat keretén belül készült.

A média funkciói

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (PTE IGYK), Horváth Béla

A tananyag témája Tömegkommunikáció és médiaismeret ezen belül: A média funkciója A tananyag az INFORMÁCIÓ TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS - Informatikai és digitális kommunikációs kompetenciafejlesztés a komplex innováció szolgálatában (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091) projekt keretében készült.A tananyagot lektorálta: Jenei Ágnes.

A média kulturális tanulmányozása

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (PTE IGYK), Korpics Márta

A tananyag témája Tömegkommunikáció és médiaismeret ezen belül: A média kulturális tanulmányozása A tananyag az INFORMÁCIÓ TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS - Informatikai és digitális kommunikációs kompetenciafejlesztés a komplex innováció szolgálatában (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091) projekt keretében készült.A tananyagot lektorálta: Jenei Ágnes.

 3   4   5   6   7   8   9   10   11 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása