Ugrás a tartalomhoz
Refine results
1371 hits

A belgyógyászat alapjai 2.

Medicina Könyvkiadó Zrt., Zsolt, Tulassay

A belgyógyászat alapjait összefoglaló, tizennégy fejezetes munka az egyes betegségformulákat anatómiai megjelenésük szerint, szervekhez csoportosítva mutatja be.

A bioetanol és a második generációs biohajtóanyagok

Debreceni Egyetem, Bai Attila

A tanayag a biotenal előállításának technológiai megoldásait, előnyeit és hátrányait foglalja össze. Bioenergetikai mérnök MSc szak tananyagfejlesztése a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-/1-2011-0085 sz. projekt keretében.

A biomassza alkalmazásának ökonómiai kérdései

Debreceni Egyetem, Juhász Csaba, Szőllősi Nikolett

A tananyag a biomassza termesztés fontosabb gazdasági hátterét, illetve politikai kérdéseit tekinti át. Bioenergetikai mérnök MSc szak tananyagfejlesztése a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-/1-2011-0085 sz. projekt keretében.

A bizonyítékokon alapuló orvoslás

Medicina Könyvkiadó Zrt., Decsi Tamás

A bizonyítékokon alapuló orvoslás olyan interdiszciplináris tudományág, amely az alap- és klinikai tudományok, az epidemiológia, a biostatisztika és a szociológiai tudományok ötvözésén alapuló, új tudományos módszertani eszköztárat kínál a klinikai tudományos kutatómunkában felmerült kérdések megválaszolására.

A bor kereskedelmi kultúrája

Eszterházy Károly Főiskola, Gál Lajos, Gál Péter

A tanagyag célja, hogy a hallgató megismerje a különböző borokat avilág minden tájáról, tudja, hogy a bor hogyan feleljen meg az összes fogyasztói előírásnak, ismerjea különböző borértékesítő helyek felépítésének anatómiáját, valamint az értékesítés, kereskedelemlebonyolításához szükséges eszközöket, a bor forgalomba hozatalának jogi hátterét, illetve aborkereskedéshez szükséges feltételrendszert

A borfogyasztás kultúrája

Eszterházy Károly Főiskola, Dula Bence, Mészáros Gabriella, Rohály Gábor

A hallgató megismerkedik a kulturált borfogyasztás alapelveivel.Betekintést nyer a bor és a gasztronómia kapcsolódási lehetőségeibe, illetve elmélyül ennekvendéglátóiparban betöltött szerepével

A Csapat Akadémia tanfolyam készségfejlesztése

Iványiné Czobor Zsuzsanna, Iványiné Czobor Zsuzsanna

A tananyag célja: Megérteni az önálló tanulás szokásait, módszerét, képessé tenni a hallgatót a tanulás tervezésére, saját tanulási eszközök alkalmazására, megérteni a vállalkozás érékeit, és képessé tenni a hallgatókat az értékek felépítésére, képessé tenni a hallgatót a vevői kiszolgálás, valamint az eladás „fortélyainak” elsajátítására, képessé tenni a hallgatót, hogy megértse a vállalkozói hálózat lényegét, valamint alkalmassá tenni önálló hálózat kiépítésére, megtanítani a hallgatót a márkaépítésre.

A domináns elméleti és kutatási paradigmák

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (PTE IGYK), Horváth Béla

A tananyag témája Tömegkommunikáció és médiaismeret ezen belül: A domináns elméleti és kutatási paradigmák, médiamodellek A tananyag az INFORMÁCIÓ TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS - Informatikai és digitális kommunikációs kompetenciafejlesztés a komplex innováció szolgálatában (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091) projekt keretében készült.A tananyagot lektorálta: Jenei Ágnes.

Szöveggyűjtemény

Budapesti Corvinus Egyetem, Nyírády Adrienn (szerk)

A szöveggyűjtemény az egészségkárosító magatartásformák nemzetközi és egyben Magyarországon is alkalmazott indikátorait, illetve a hozzájuk tartozó adatbázisokat mutatja be. A tananyag egymás után tárgyalja a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a tiltott drogfogyasztás elterjedtségének mérésére és következményeinek feltárására kialakított jelzőszámok rendszerét. A fejezetek ismertetik az indikátorok forrását, definícióját, az előállításához szükséges alapadatok körét, a kiszámítás módját, az indikátor különböző dimenziók szerinti hozzáférhetőségét és természetesen az értelmezés lehetőségeit, korlátait, és magyarországi alkalmazhatóságának főbb irányait is.

A farmakológia alapjai

Medicina Könyvkiadó Zrt., Klára, Gyires, Zsuzsanna, Fürst

A könyv a gyógyszerek hatásmódjára és az ezeken alapuló, illetve ezektől független fő- és mellékhatásokra koncentrál – bár természetesen kitér a gyógyszerek klinikai felhasználásának lehetőségeire is.

 1   2   3   4   5   6   7   8 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása