Ugrás a tartalomhoz

Gyümölcstermesztés és fajtahasználat

Tóth Magdolna, Bujdosó Géza (2011)

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelen tananyag a gyümölcstermesztési specialisták részére a magyarországi ökológiai adottságok mellett termeszthető gyümölcsfajok (alma, körte, cseresznye, meggy, szilva, kajszi, őszibarack, szamóca, málna, piros és fekete ribiszke, szeder, dió, mandula, mogyoró, gesztenye) művelési rendszereit és integrált gyümölcstermesztési technológiáját mutatja be. Valamennyi tananyagelemet szemléletes ábrák és rendszerező táblázatok egészítenek ki. Egy-egy gyümölcsfaj vonatkozásában az ismeretek gyakorlati alkalmazását segítik a fajtákról készített összehasonlító táblázatok, a gyakorlati ismérvek alapján történő csoportosítások, valamint a piaci trendek, várható új irányvonalak bemutatása. Az egyéni tanulás eredményességének ellenőrzéséhez ellenőrző kérdések állnak rendelkezésre.

Tartalomjegyzék

Letölthető anyagok
18_Gyumolcstermesztes_es_fajtahasznalat.pdf
DC metaadatok
Cím:
Gyümölcstermesztés és fajtahasználat
Szerzők:
Tóth Magdolna, Bujdosó Géza
Kiadó:
Budapesti Corvinus Egyetem
Dátum
2011.11.08.
Nyelv
Magyar
Tárgyszavak
integrált gyümölcstermesztés, fajtaértékelés, almagyümölcsűek, csonthéjasok, héjastermésűek, bogyósok