Ugrás a tartalomhoz

A Tankönyvtárt népszerűsítettük az Educatio kiállításon

2014. január 29. - Tankönyvtár

Mi is ott voltunk a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Papp László Sportarénában január 16-18. között. A kiállítás három napján, 5 000 négyzetméteren, összesen 121 hazai és külföldi kiállító és 48 előadás várta a látogatókat. A Digitális Tankönyvtár csapata a fejlesztéseinkről szóló szekciótermi előadásokkal, az online kvízjátékunk kitöltési lehetőségével, és a Tankönyvtárról nyújtott információkkal próbált segíteni az érdeklődőknek.

Az Educatio kiállításon felállított standunkon a Digitális Tankönyvtár ingyenes tartalmait, online tananyagait, szakirodalmait, és az oldal használatát, felépítését mutattuk meg az érdeklődőknek. A három nap alatt több százan jártak nálunk - főként végzős középiskolások és diploma előtt álló főiskolai, egyetemi hallgatók. Sokan azonnal, helyben válaszoltak a tartalmainkat népszerűsítő online kvízjáték kérdéseire, mások a helyszínen csak tájékozódtak róla, és a későbbi, otthoni kitöltést választották.

A kiállítás jó alkalomnak bizonyult a látogatókkal való személyes találkozásra: feltehették kérdéseiket, elmondhatták véleményüket, és kollégáink segítségével minden információt megtudhattak a folyamatosan bővülő tartalommal rendelkező Digitális Tankönyvtárról.

Kvízjátékunk továbbra is elérhető, segítségével mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet keresgélni a többezer ingyenes tankönyv, szakirodalom, oktatási segédanyag, folyóirat, lexikon anyagai között.

További hírek
2013. szeptember 23.

Nem is lehetne jobb terepet találni a Digitális Tankönyvtár bemutatására, mint a szeptember 27-én megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáját. A rendezvény központi helyszínén, a Dürer Rendezvényházban délutántól egészen másnap hajnalig előadásokkal, kísérletekkel mutatkoznak be a legkülönfélébb tudományterületek.

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.