Ugrás a tartalomhoz
Archívum böngészés

Archívum - 2013

Tankönyvtár a Kutatók Éjszakáján

2013. szeptember 23.

Nem is lehetne jobb terepet találni a Digitális Tankönyvtár bemutatására, mint a szeptember 27-én megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáját. A rendezvény központi helyszínén, a Dürer Rendezvényházban délutántól egészen másnap hajnalig előadásokkal, kísérletekkel mutatkoznak be a legkülönfélébb tudományterületek.

Tankönyvtár az EFOTT-on

2013. június 24.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek június 25-30. között. Az Educatio Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra, a Tankönyvtár és a többi program a Civil Téren várja az érdeklődőket.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Tankönyvtár a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

2013. április 17.

2013. április 18-21-én huszadik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A helyszín a Millenáris B-D épülete (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20). A Digitális Tankönyvtár a Millenáris B épületében, a B8-as standon várja az érdeklődőket.

E-könyv olvasás hete márciusban

2013. március 8.

A nyomtatott könyvnek több ünnepe is van egy évben, külföldön és itthon egyaránt. A könyves szakmában mindenki ismeri a frankfurti vagy a lipcsei könyvvásárt, amelyek igazi könyvünnepé nőtték ki magukat. Ha csak az itthoni eseményekre koncentrálunk, akkor sokaknak eszébe juthat a Vörösmarty tér vagy a Millenáris neve. Jó hír, hogy a Digitális Tankönyvtár idén is ott lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál-on a Millenárison (időpontja 2013. április 18-23.).

1