Ajánló
2010, Tarsoly Péter
Ebben a modulban megismerkedünk a magasság fogalmával, a különböző magasságmérési eljárásokkal, a szintezés alapelvével, műszereivel és hibaforrásaival.
2011, Mádai Ferenc
E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Ásványvagyon gazdálkodás tantárgyához.
2011, Csemáné Dr. Váradi Erika, dr. Gilányi Eszter
Hogyan, mi módon kezelhetjük konfliktusainkat? Hogyan lehet feloldani az ellentéteket, s képessé tenni az adott személyközösséget a további működésre úgy, hogy ne okozzunk helyrehozhatatlan sérelmeket? A válaszok fellelése során körbejárjuk a konfliktus-fogalmát, fajtáit, kialakulásának folyamatát, a hátterében meghúzódó okokat és a lehetséges konfliktuskezelési stratégiákat és technikákat. Külön súllyal kerül bemutatásra a vitarendező eljárások és megoldások köre, a hagyományos jogi eszközöktől a vitarendezés alternatív formáiig.
2011, Gerzson Miklós
A Méréselmélet tárgy a mérnöki informatikus és a villamosmérnök alapszakos hallgatóknak egyaránt kötelező szakmai alapozó tárgyként szerepel a tantervben. E jegyzet célja elsősorban a tantervben előírt teljes anyag áttekintése, segítve ezzel a hallgatóknak az elméleti alapok elsajátítását. A Méréselmélet jegyzet, követve a hasonló megnevezésű tárgy tematikáját részletesen tárgyalja a mérés és modellezés kapcsolatát, a mérés fogalmának általánosítását, a rendszer- és jelelmélet alapjait, a mérő rendszerek struktúráját, a mérési hibák fogalmát, a mérési hibák terjedését a számítások során, illetve a mérési adatok elsődleges feldolgozásának menetét.
2010, Dr. Vincze László
A modul a nagyméretarányú földmérési alaptérképi - az ingatlan-nyilvántartási térkép és más műszaki munkák alaptérképének karbantartásával (változásainak vezetésével) összefüggő földhivatali felülvizsgálattal és az átvezetés folyamatával, feladataival ismerteti meg a hallgatót. Emellett betekintést nyújt az adat- és térképtárak működésébe, valamint a földmérési szakértői tevékenységek végrehajtásába.
2010, Katonáné Gombás Katalin
Ennek a témakörnek a megírásakor azt a célt tűztük ki, hogy olyan átfogó ismertetést állítsunk össze, mely betekintést ad a” kölcsönös megfeleltetés” és az Európai Unió Közös Agrár Politikája (CAP) eszközrendszerének összefüggéseibe, melyek alappillére a birtokrendezés.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója