Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

1., Nagyméretarányú térképi alapfogalmak, térképkészítési technológiák

2010, Dr. Vincze László

Kivonat: Ez a modul a nagyméretarányú térképezés alapfogalmait foglalja össze. Célja, hogy a későbbiekben alkalmazott fogalmak, kifejezések már ismertek legyenek, ezáltal az újabb ismeretek gondtalanul elsajátíthatók lesznek.

A bor az irodalomban

2012, Ködöböcz Gábor

A tananyag célja, hogy a hallgató megismerje a bor és az irodalomszoros kapcsolódási pontjait a hazai és a világirodalomban. Megismerheti a leghíresebb borosalkotásokat és a mögöttük lévő hátteret.

A fotó a képkorszakban

2011, Bán András, Bata Tímea, Beöthy Balázs, Cs. Plank Ibolya, Csaba Zsófia, Doboviczki Attila, Gyenes Zsolt, Házas Nikoletta, Hornyik Sándor, Kemenesi Zsuzsanna, Nagy Károly Zsolt, Sándor Zsuzsa, Szuhay Péter

Az anyag a "Kortárs képtudományi olvasatok, korrespondenciák a magyar fotográfiában" című konferencia (Pécs, 2010. február 9-10.) tanulmányainak szerkesztett változatát tartalmazza. Az itt olvasható tanulmányok a képekre, a fotográfiára vonatkozó tudás igen széles spektrumát ölelik fel, nem a teljesség igényével. A szerzők olyan jellemző területeket, problémaköröket igyekeztek felvillantani, melyek leginkább a praxis, a képhasználat értelmezésére adnak alkalmat és lehetőséget. Az egyes esettanulmányok, elméleti megközelítések ennek megfelelően ismertetnek eltérő eseteket, alkalmaznak eltérő metodikákat, eljárásokat.

VAN-E ÉRTELME A MŰÉRTELMEZÉSNEK?

2004, Széles Klára

A válaszokat keresve megidézzük az irodalomelmélet különböző iskoláit, neves szerzőit, többnyire azokat, akiket ma már klasszikusoknak tekinthetünk.

A gazdasági élet szociológiája

1, Lengyel György, Szántó Zoltán

A kötet klasszikus és kortárs szociológusok írásaiból válogatva nyújt bevezetést a gazdaságszociológiába. Weber, Polányi, Gershenkron, a történelmi gazdaságalakulatokat tárgyaló tanulmányai mellett helyet kapnak benne a modern gazdaság intézményeit és aktorait elemző megközelítések is. Így egyebek közt Coleman, Smelser, Granovetter és mások tanulmányai révén kaphat az olvasó betekintést egy gazdag tudományterület közelmúltjának elméleti vitáiba és kutatási eredményeibe.

A kommunikációelmélet alapjai

2011, Forgó Sándor

Megismerkedünk az elméleti alapfogalmakkal, a kommunikációs rendszerekkel, és kiemelten foglalkozunk az emberi kommunikációval, valamint a kommunikációkutatás történetével, a kommunikációtörténeti és kutatástörténeti vonatkozásokkal, valamint a kommunikációs rendszerekkel és az alkalmazott kommunikációs formák sajátosságaival.

Business from IP

2011, Miklós Weszl, PharmD; Zsombor Lacza, MD, PhD

First, we urge you NOT TO READ IT. It is far better if you start exploring it like when you are checking the internet before a vacation. Read the first section if you you are not sure you want to start an enterprise from your research. Read the last if you already generated some IP and need to know what next. We also linked presentations which are available online if you are interested what the other experts say about the topic. And if you are bitten by the innovation bug, check out our hands-on courses for honing your skills in biotech ventures.

Hírek

Kívánni sem tudtunk volna jobb Educatio Kiállítást

2016. február 1.

Hiszen kívánságfánkat roskadásig tűzdeltétek vágyaitokkal, álmaitokkal, s honlapunk kínálata iránt is lelkesen érdeklődtetek a 16. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Szerzői workshop az Elsevier szervezésében

2015. március 24.

Az angol nyelvű előadások a tudományos folyóiratokban való megjelenéshez nyújtanak hasznos gyakorlati ismereteket a szerzőknek és a leendő szerzőknek.

Projektzáró konferencia - "Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása"

Projektzáró konferencia - "Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása"

2015. február 24.

A szakma képviselői és a meghívott előadók sorra vették az elmúlt három év legfontosabb fejlesztéseit, eredményeit és tapasztalatait a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 "Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása" elnevezésű kiemelt projekt 2015. január 15-i hivatalos zárókonferenciáján.

Digitális Tankönyvtár a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

2015. január 20.

Szeretettel várunk mindenkit a 15. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol a Digitális Tankönyvtár saját standdal mutatkozik be. „Gondolkodom, tehát ott leszek!”

Arcanum Digitális Tudománytár II.

2015. január 15.

Elérhető az ADT II. adatbázis a DTK-n, a visszajelzések és látogatottsági adatok alapján sok látogató örömére! Az ADT II. egy interneten keresztül, dedikált felhasználók számára elérhető folyóirat/dokumentum gyűjtemény. Az ADT I. valamint ADT II. által tartalmazott szövegek terjedelme meghaladja az 3,2 millió oldalt.

PROJEKTZÁRÓ KONFERENCIA MEGHÍVÓ

2015. január 9.

Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása (TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001)