Ajánló
1, Gyöngyösi István (1629-1704), Jankovics József (1949-), Nyerges Judit (1947-)
A 17. század egyik legjelentősebb költőjének, Gyöngyösi Istvánnak elbeszélő költeménye a Régi Magyar Könyvtár. Források sorozat 10. köteteként, Jankovics József (és munkatársa) kiadásában, jegyzeteivel és utószavával jelent meg (1999, Balassi Kiadó), kritikai kiadás jelleggel. Ez az elektronikus kiadás a Porábúl megéledett Főnix című művet tartalmazó kötet digitalizált változata.
2011, Bálint Tóth
This course is taught regularly for those MSc students of mathematics at TU Budapest who chose stochastics as topics of specialization. It is assumed that students have a solid background in probability theory (with measure theoretic foundations) and analysis. The following material covers: ergodic theorems (von Neumann's and Birkhoff's); limit theorems “with bare hands”: Levy's arcsine laws, sojourn time and local time of 1d random walk; the method of moments with applications; the method of characteristic functions: Lindeberg's theorem with applications, Erdős–Kac theorem (CLT for the number of prime divisors), various other applications; stable laws and stable limits with applications; infinitely divisible distributions, Lévy–Khinchin formula and elements of Lévy processes. With lots of problems for solution and applications.
1, Dr. Molnár Dániel
A jegyzet célul tűzi ki a bonyolult geometriával rendelkező öntvények formatöltési és dermedési folyamatainak analíziséhez szükséges ismeretek átadását, a folyamatok megoldásához szükséges matematikai ismeretek ismertetését. A jegyzet bemutatja az öntészeti szimulációs programokban elterjedt véges elem módszer és véges differenciák módszer működését 20db animáción keresztül.
1, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Művészettörténeti Intézet
Oktatási segédanyagként készült ppt-prezentáció a Bevezetés a művészettörténetbe c. kéziköny Johann Konrad Eberlein Tartalom és belső tartalom: az ikonográfiai-ikonológiai módszer c. tanulmányának feldolgozásához
2011, Kovács Béla
E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Matematika I. tantárgyához.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója