Ajánló
1, Faragó Tamás
A könyv a magyar népességre és a Kárpát medence demográfiai változásaira vonatkozó legfontosabb adatokat és folyamatokat próbálja összeállítani és értelmezni egy, a gyakorlatban is kipróbált egyetemi előadássorozat szerkezetének megfelelően. A szöveg megfogalmazása során arra törekedtünk, hogy ne maradjunk kizárólag a szűken értelmezett történeti demográfia területén, hanem érzékeltessük annak kapcsolódási pontjait az érintkező más tudományterületek (gazdaság- és társadalomtörténet, történeti néprajz és antropológia, történeti földrajz, stb.) által tárgyalt, esetenként a demográfiát át is fedő problémaköreivel. Igyekeztünk hangsúlyt adni – az elérhető adatoktól és kutatási eredményektől függően – a népességszerkezet regionális különbségeinek is, továbbá megpróbáltuk a demográfiai folyamatokat hosszú távon, egységükben kezelni. Úgy véljük ugyanis, hogy a jelen és a múlt a valóságban igen szorosan egybe tartozik, ezért indokoltnak gondoljuk, hogy hidat építsünk a történeti múlt, valamint a jelen népesedési problémáival foglalkozó demográfiai elemzések között.
2010, Dr. Pődör Andrea
In this module, we will outline the visualization methods of qualitative and quantitative attributes. We will see how to categorize and classify attribute data. We will create thematic maps. At the end of the module we will use simple analyze methods and examine the possibility of 3D visualization.
1, Dr. Veres Zsolt
Az adatbázis 44db szövetképet tartalmaz. Az adatbázist 13 db animáció és videó teszi szemléletessé, melynek keretében az olvasó többek között megtekintheti az újrakristályosodás, a szemcsedurvulás, az ausztenit perlitté alakulásának valamint az ausztenit allotróp átalakulásának folyamatát.
2011, Kis-Tóth Lajos
A tudásbázis alapfogalmának különböző értelmezéseinek megismerését és megértését követően, a nemzetközi területen vizsgáljuk meg az alkalmazási területeken kialakult speciális jellemzőket. A Sulinet Digitális Tudásbázis célrendszerének és felépítésének a bemutatása, a felhasználási lehetőségek tudatosítása. A tananyag révén elsajátíthtaja a gráfszerkesztés folyamatát a pedagógiai metaadatok fogalmát, és kialakításának lépéseit.
1, Mika János
Climate change and related aspects are of concern even for the youngest generation. This fact may be a good starting point to emphasise some related aspects of science and of society. Many aspects were just dead subjects for our pupils without this enhanced attention.
2011, Dr. Gulyás Lajos
Transzportfolyamatok modul
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója