Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Transdifferentiation and regenerative medicine

2011, Dr. Péter Balogh, Dr. Péter Engelmann

The subject covers the basic embryonic developmental characteristics (transcriptional regulation and functional features) and currents trends for the stem cell-mediated regeneration of several organs in experimental and clinical conditions. It also discusses the ethical constrains of embryonic as well as adult stem cell-based therapies.

Vidék- és területfejlesztés 9., Magyarországi vidékfejlesztési intézkedések, pénzügyi terv (2007-2013)

2010, Dr. Dorgai László

Magyarország – mint más EU tagállamok – a 2007-2013 közötti időszakra vidékfejlesztési programot készített (ÚMVP), melyben az EU hatályos jogi szabályozás szerinti intézkedéseket megtervezte, tengelyek mentén csoportosítva. A program része a pénzügyi terv is, amely az EMVA támogatásai mellett a nemzeti hozzájárulást (a kettő együtt közkiadás) és a kedvezményezetteknek az intézkedés megvalósításához szükséges saját forrását (vagyis a teljes költségvetést) is tartalmazza, intézkedések, tengelyek (intézkedés csoportok) szerint, éves bontásban. A modul a megtervezett közel negyven intézkedés közül csak azt a hat intézkedést (legfontosabbak) tárgyalja viszonylag részletesen, amelyek együttesen lekötik a támogatási források mintegy kétharmadát. Röviden arra is utalunk, hogy jellemzően olyan intézkedésekről van szó, melyek már az előző időszakban is „futottak”.

Földminősítés és ingatlan-értékelés 4., Az értékelés általános folyamata, értékbecslési módszerek és alkalmazási területek.

2010, Mizseiné Dr. Nyiri Judit

Ennek a témakörnek a megírásakor azt a célt tűztük k, hogy szakirodalom alapján olyan átfogó ismertetést állítsunk össze és, mely betekintést ad az ingatlanértékelési eljárások módszertanába. A jogszabályokban előírt és a gyakorlatban elfogadott és alkalmazott módszereket mutatunk be.

Bibliográfiai adatfeldolgozás II.

2011, Tóvári Judit

A tananyag a Bibliográfiai adatfeldolgozás I. folytatása. A nemzetközi kereshetőség érdekében vizsgálja a névegységesítés kérdéseit és problémáit. Példákon keresztül vezet el a besorolási rekord szerkezetének a megismeréséhez, tárgyalja az elektronikus katalógus különböző megjenítési fomátumait, összefüggésben a régi cédulakatalógus tételgarnitúrájában megjelent formákkal.

Akusztikai és rezgéstani minősítés

1, Bihari Zoltán, Tóbis Zsolt, Sarka Ferenc

A jegyzet gyakorlati útmutatóként szolgál az akusztikai és rezgéstani mérések elvégzéséhez. Az olvasó megismerkedhet az akusztikai műszerek használatával, a szakterületen alkalmazandó szabványokkal. A jegyzet áttekintést ad a mérési jegyzőkönyvek készítésének alapelveiről, a jegyzőkönyvkészítés technikájáról.

Fotogrammetria 3., 3. A fotogrammetria optikai és fotográfiai alapjai

2010, Balázsik Valéria

A modul tartalmazza azokat az optikai és fotográfiai alapismereteket, amelyek a fotogrammetria elsődleges adatnyerési módszerének, a fényképezésnek és az analóg képrögzítésnek a megértéséhez szükségesek. Bemutatja a képminőséget befolyásoló képhibákat és ismerteti a fekete-fehér és színes fényképezés folyamatát, a képeket és képminőséget jellemző fogalmakat.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.