Ajánló
2008, Szaktudás Kiadó Ház ZRt.
E-learning tananyag a Környezetgazdálkodási és Természetvédelmi mérnöki MSc szakos hallgatók számára
2010, Prof. Dr. Závoti József
Ez a modul a A valószínűségi változók fogalmával, és azok legfontosabb jellemzőivel (eloszlás- és sűrűségfüggvény, várható érték, szórás) ismerteti meg az olvasót.
2011, Baráth Katalin, Baumann Tímea, Becze Szabolcs, Berkovits Balázs, Biczó Gábor, Bogdán Mária, Bokor Zsuzsa, Boros János, Csanádi-Bognár Szilvia, Éber Márk Áron, Erős Ferenc, Farkas Noémi Tünde, Fekete Ilona, Fenyvesi Kristóf, Gagyi Ágnes, Gagyi József, Hornyik Sándor, Horváth Péter, Horváth Petra, Kasznár Veronika Katalin, Kövér György, Kukla Krisztián, Minorics Tünde, Molnár Péter, P. Müller Péter, Papp Ábris, Pócsik Andrea, Wessely Anna
A látás története nem pusztán reprezentációtörténet, hanem a test és a hatalom formái közötti kapcsolatok metszéspontján megképződő "megfigyelői" státusz története. A megfigyelő problémája jó ideje foglalkoztatja a filozófiát, az irodalom- és művészetelméletet és a pszichológiát. Ezzel szemben a kortárs szociológia, antropológia és társadalomtörténet a megfigyelő lehetőségeivel mind ez idáig elsősorban a vizuális reprezentációk kapcsán szembesült, a kép(iség) és a szöveg, megfigyelői pillantás és megpillantottság viszonya csupán nemrégiben jelent meg e diszciplínák horizontján. A kötet írásai kísérletnek tekinthetők a magyar vizuális tudomány interdiszciplináris beágyazására.
2010, Dr. Dömsödi János
Természeti erőforrásaink kétharmadát, nemzeti vagyonunk közel felét a talajkészletek alkotják. A termőföld a napenergia, az éghajlat és a biológiai erőforrások hatásait összesítve járul hozzá a növényi termékek előállításához.
2010, Márkus Béla
Ez a modul a szakmai munka mindennapjait segítő szervezési, irányítási és vezetési ismeretekről ad áttekintést. A modul célja a mindennapi szervezési, irányítási és vezetési munkához gyakorlati ismeretek adása, az előző modulokban megtanult általános menedzsment ismeretekre alapozva.
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
Rácsos tartó sajátfrekvenciáinak meghatározása végeselem módszerrel.
2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója