Ajánló
2011, Dr. Dank Magdolga
A Semmelweis Egyetem Neptun rendszerében regisztrált, arra jogosult orvos-, és fogorvostanhallgatók részére készített, az onkológia gyakorlati kérdéseit hangsúlyozó oktatási segédanyag
1, Dr. Kundrák János
A jegyzet célja, hogy bemutassa a keménymegmunkálásokat, elemezze a keményesztergálás szerszámait, a forgácsleválasztási folyamat jellemzőit és a megmunkált felület minőségét, pontosságát. A jegyzet ismerteti a megmunkálási eljárásokat, bemutatja az esztergálás és a köszörülés egymáshoz viszonyított előnyeit és hátrányait.
2011, Prof. Maurice Grech
Nemzetközi projektek keretében, nemzetközi szakértői hálózat együttműködésében fejlesztett tananyagelemek adaptációjával korszerű műszaki ismereteket szerezhetnek hallgatóink a nyelvi korlátok leküzdésével, hatékony módszertani megoldásokkal. A bevezető modul kétnyelvű változatban rövid áttekintést ad a hőkezelés és a felülettechnológiák témaköréről.; 1. What about Surface Engineering? 1.1 Introduction1.2 Difference between Bulk Heat Treatment and Surface Engineering1.3 Historical Background2. Introduction to Surface Engineering Processes 2.1 Variety of Surface Engineering Processes2.1.1 Modified Surfaces2.1.2 Coatings2.2 Comparison of Surface Engineering Processes
1, Gábor András, Juhász István
Jelen könyv a 2002-ben megjelent PL/SQL-programozás – Alkalmazásfejlesztés Oracle9i-ben könyv javított,átdolgozott, a 10g verzióba beépített új eszközöket is tartalmazó változata, amely a PL/SQL nyelv lehetőségeit tárgyalja, kitérve az alapvető nyelvi eszközök ismertetésére és azok használatára a gyakorlatban.
2011, Dr. Boza Pál, Dr. Pintér József
2011, Szabó Bálint - Márföldi Endre
A tankönyv ismerteti a számítógépes hálózatok felépítésének és osztályozásának legfontosabb fogalmait, a hálózatok ismérveit. Elemzi a számítógép hálózatok előnyeit, sajátosságait. Bemutatja napjaink legelterjedtebb hálózati architektúráját, a TCP/IP-t, és annak legfontosabb szolgáltatásait.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója