Ajánló
1, Bángi-Magyar Attila, Farkas Krisztina, Vilmányi Márton, Bálint Julianna, Halász Gábor, Gábor András, Hodász Attila, Hosznyák András
A felsőoktatási intézmények korszerű működtetéséhez, eredményes vezetéséhez ma már elengedhetetlen, hogy az egyetemek és főiskolák vezetői naprakész és megbízható információkkal, adatokkal rendelkezzenek a stratégiai célok megvalósítására vagy akár a napi működésre vonatkozóan. Ehhez biztosítanak hatékony eszközt a vezetői információs rendszerek. A kiadvány a felsőoktatási környezetben megvalósuló VIR fejlesztésekhez nyújt szakmai, módszertani támogatást: a stratégia kialakításától és annak nyomon követésétől az informatikai kivitelezésig tartó lépésekhez, teendőkhöz nyújt gyakorlati segítséget. Tekintettel a hazai felsőoktatás sokszínűségére, a kötet nem törekszik uniformizált folyamatleírásra, és nem is tekinthető egy konkrét pályázati program segédletének, hanem elsősorban a vezetői információs rendszereket fejlesztő és működtető intézményi szakembereknek nyújt hosszabb távon is használható gyakorlati kézikönyvet, amelyet - különösen a bevezető, elméleti fejezetet - ajánlunk az intézményi vezetőknek, s mindazon felsőoktatási szakembereknek, akik érintettek vezetői információs rendszer fejlesztésében vagy alkalmazásában.
2011, Herczeg Ádám, Turai Endre
E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Geoinformatika tantárgyához.
2011, Müller Anetta, Rácz Ildikó
Kézikönyv az aerobic és fitnesz elméleti és oktatásmódszertani kérdéseinek tanulmányozásához.
2011, Forgó Sándor - Tóth Tibor
A hallgatók megismerkednek az infokommunikációs eszközök alkalmazásának elméleti alapjaival, a médiatechnológiák történeti aspektusaival, elektronikus publikálás általános ismérveivel, valamint a kreatív videó, a televíziós videotechnika fogalmaival; a videó felvétel-készítési, stúdió és lejátszó technikai eszközök felépítésével, működési elveivel, az elektromos kép technikai jellegzetességeivel, létrehozásának, módosításának, editálásának műszaki lehetőségeivel. Elsajátítják a film és videó formanyelvének alapvető fogalmait: beállítások, plánok, kameramozgások, montázs. Betekintést kapnak a mozgóképgyártás folyamataiba (előkészítés, forgatás, utómunka).
2010, Dr. Bácsatyai László
Ez a modul adott pont IUGG/1967 ellipszoidi koordinátáiból Gauss-gömbi földrajzi (és segédföldrajzi) koordináták (λg és φg, λg’ és φg’), Gauss-gömbi földrajzi koordinátákból EOV síkkoordináták (y és x), valamint a pontban jelentkező lineármodulus (l) és meridián-konvergencia (μ) számítását és dokumentációját mutatja be. A számított EOV koordináták alapján meg kell keresni azt az 1:1000 méretarányú EOV szelvényszámot, amely a pontot tartalmazza.
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
17. fejezet: Volumetrikus gépek 1.4 feladat, 1 kidolgozott 
2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója