Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Fordítóprogramok feladatgyűjtemény

2010, Aszalós László, Herendi Tamás

A fordítóprogramok elméleti alapjai című tantárgy gyakorlataihoz kapcsolódó feladatatok és megoldásaik gyűjteménye

Oskar Bätschmann: Útmutatás az interpretációhoz: Művészettörténeti hermeneutika. Prezentációs anyag

1, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Művészettörténeti Intézet

Oktatási segédanyagként készült ppt-prezentáció a Bevezetés a művészettörténetbe c. kéziköny Oskar Bätschmann Útmutatás az interpretációhoz: művészettörténeti hermeneutika c. tanulmányának feldolgozásához

A jelentés a vizuális művészetekben. Tanulmányok

1, Panofsky, Erwin

A művészettörténész Erwin Panofsky legjelentősebb tanulmányainak gyűjteménye

Mérnökgeodézia 8., Vonalas létesítmények építésének, gépészeti berendezések szerelésének geodéziai feladatai

2010, Ágfalvi Mihály

Ebben a modulban két, egymástól különböző szakterületről fogunk tanulni. A modul első részében vonalas létesítmények tervezésének és kivitelezésének geodéziai feladatait tekintjük át. Az ezt követő részben összefoglaljuk a gépészeti szerelésekhez kapcsolódó mérések sajátosságait. A feladatok közül részletesen, a hazai gyakorlatban leginkább előforduló darupálya méréseket ismertetjük. Zárásképpen foglalkozunk az un. ipari mérőrendszerekkel. Ez a műszertípus gyors, hatékony és szabatos megoldást kínál többek között gépészeti méréstechnikai feladatokhoz is.

Fotogrammetria 1., A távérzékelés fogalma, a fotogrammetria és a távérzékelés kapcsolata

2010, Balázsik Valéria

A modul bemutatja az elektromágneses spektrum egyes tartományaiban megvalósítható távérzékelési eljárásokat, ezen belül kiemeli a fotogrammetria legfőbb adatgyűjtési módszerét, a fényképezést. Rámutat a távérzékelés és a fotogrammetria azonos és eltérő tulajdonságaira. Röviden ismerteti a fotogrammetria történetét, valamint áttekintést ad a képek feldolgozásánál alkalmazott módszerek főbb megoldásairól.

Nyersanyagkutatási módszerek

2011, Németh Norbert, Földessy János

E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Nyersanyagkutatási módszerek tantárgyához.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.