Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Soil science

2008, Prof. Blaskó Lajos

Orvosi képfeldolgozás

2011, Emri Miklós

Az Orvosi képfeldolgozás c. tananyag az orvosi digitális képfeldolgozás, a multimodális orvosi képfeldolgozás, valamint a képrekonstrukciós módszerek matematikai alapjait mutatja be a statisztikai elemzéseken, a képalgebrán és képszűrésen, a vizualizáción, a regisztrációs módszereken, és képrekonstrukciós algoritmusokon keresztül az egyes szoftverek alkalmazásával.

Matematika I.

2011, Kovács Béla

E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Matematika I. tantárgyához.

Haladó nemzetközi pénzügyek

2011, Dr. Farkas Péter

Nominális árfolyam, reálárfolyam, árfolyamindex, határidős árfolyam, fizetési mérleg, folyó fizetési mérleg, tőkemérleg, nyitott gazdaság alapegyenletei, a fizetési mérleg rugalmassági, abszorpciós és monetáris megközelítése, a Mundell-Fleming modell, abszolút és relatív vásárlóerő-paritás, eszközárak modellje, rugalmas áras monetáris modell, ragadós áras monetáris modell, reálkamat-különbözet modellje, a portolió egyensúlyi modell, rögzített és lebegő árfolyamrendszerek, az árfolyamrendszerek fejlődése, adósságválságok

Geology

2011, Hartai Éva

E-learning tananyag a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Műszaki Földtudományi alapszakának Geology tantárgyához.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.