Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Thököly Imre és Zrínyi Ilona házassága – Palinódia

1, Gyöngyösi István (1629-1704), Jankovics József (1949-), Nyerges Judit (1947-),

A 17. század egyik legjelentősebb költőjének, Gyöngyösi Istvánnak versei a Régi Magyar Könyvtár. Források sorozat 11. köteteként, Jankovics József (és munkatársa) kiadásában, jegyzeteivel és utószavával jelentek meg (2000, Balassi Kiadó), kritikai kiadás jelleggel. Ez az elektronikus kiadás a Thököly Imre és Zrínyi Ilona házassága és a Palinódia című műveket tartalmazó kötet digitalizált változata.

World of molecules

2011, Kristóf Iván

Conceptual introduction to the world of molecules

Application Development in Web Mapping 5., OWS application

2010, Kottyán László

In Module 5 an OWS simple application is created.

Élelmiszerkémia

2011, Csapó János, Vargáné Visi Éva

Oktatási segédlet a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki, valamint az Állattenyésztő mérnöki (MSc) mesterszak hallgatói számára

Neoavantgard tendenciák a magyar fotóművészetben 1965-1984

1, Szilágyi Sándor

A neoavantgárd fotóban nincs értelme többé a szó hagyományos értelmében vett portréról vagy önarcképről beszélni; helyüket a különböző,érdekesebbnél érdekesebb portré- és önarcképkonceptek vették át. A hagyományos zsánerkép is átadta helyét a városvízióknak. A történetmesélő és hangulatfestő képsorok helyébe a szekvenciák, a látképek helyébe a térkonstrukciók léptek. A lírai és epikai alapállást fölváltották a drámai műfajok: a fotó képzőművészeti akciók szereplője lett, és új műfajként megjelent a színházi jelenetként megrendezett fotó. A fotósok a fényt immár nem csupán világítási segédeszközként használták, hanem ’rajzoltak’ vele. A konceptuális fotó újrafogalmazta a fotografikus kép és a képhez tartozó szöveg viszonyát, illetve fotográfiai ’hibákat’ léptetett elő képalkotó elemmé

Marketingkommunikáció II

1, Demeter Győző, Győriné Kiss Erika, Holzerné Szentirmai Ágnes, Pupos Tibor, Semsei Sándor

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.