Ajánló
2006, Takács Zoltán
Kutyatár
1, Horváth Áron, Pete Péter
A tantárgy célja és tartalma: A tantárgy célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a mikroökonómiai alapokról építkező makromodellek strukturájával, általános jellemzőivel. A tárgy felépíti a klasszikus, flexibilis áras RBC modellek alaptípusát, majd ezt követően az ármerevségre építő keynesi modellekbe ad betekintést. Ezek alapján röviden értékeli zárt gazdaságban a gazdaságpolitikai beavatkozások hatását.
1, Katz Katalin
A fordítás az alábbi angol változat alapján készült: Social Work and Social Work Supervision: Guidelines, Dilemmas, Approaches. Manuscript.
2011, Schubert Tamás, Erdélyi Krisztina
A tárgy keretében a hallgatók az Information Technology Infrastructure Library (ITIL) két területével, a konfigurációmenedzsmenttel és a hálózatmenedzsmenttel ismerkednek meg. A konfigurációmenedzsment témakörben az ITIL Szolgáltatásieszköz- és konfigurációmenedzsment folyamatát tárgyaljuk, majd részletesen ismertetjük az eszközök feltérképezését, az operációs rendszer távoli telepítését, a távoli szoftvertelepítés és szoftvercsomagok készítéséhez tartozó protokollokat és technológiákat.A hálózatmenedzsment témakörben a hálózatmenedzsment feladatait, az internet menedzsment architektúráját, a menedzselt információra vonatkozó modellt (MIB) és kommunikációs protokollt (SNMP) mutatjuk be.Mindkét témakör tárgyalása során szabványos protokollokat, legjobb gyakorlatot és módszertant követünk. Ismertetjük és bemutatjuk rendelkezésre álló szoftverválasztékot, összevetjük a szolgáltatásaikat. A legfontosabb funkcióikat a hallgatók a gyakorlatban is alkalmazzák. A gyakorlatokon IBM Tivoli és HP Szoftver termékeket használunk.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója