Ajánló
2011, George Blasko
1. Drug Development: human Phase IV clinical trials32. Drug Marketing 143. Quality Assurance, quality control 504. Good X Practices: GMP, GLP, GCP, GPP 635. International Health Care and Pharmaceutical Organisations 746. Organisation of the Drug supply in Hungary 927. Social Insurance 1168. Ethical relations of the pharmaceutical practice 1229. Drug leaflet/prospectus: advertising of drugs 13210. Pharmaceutical relations to patients’ right 13611. Marketing Authorisation of Medicinal Products 14512. Drug Wholesalers 164Acknowledgement 172
2011, Pécsi Tudományegyetem
Komplex megközelítésű tananyagfejlesztés a közgazdaságtudományi képzési terület turizmus alap- és mesterszakjaihoz
2011, Ésik Zoltán, Gombás Éva, Iván Szabolcs
Jelen példatár a programtervező informatikus, mérnök informatikus és gazdaságinformatikus képzési tantervekben szereplő Számítástudomány alapjai és Formális nyelvek kurzusok gyakorlatán előforduló feladattípusokhoz gyűjt össze feladatokat. A példatár arányaiban tükrözi, hogy az érintett területek általában milyen részletességgel kerülnek elő ezen kurzusokon, így legnagyobbrészt a reguláris nyelvekkel (véges automaták, variánsaik és rajtuk végzett műveletek, reguláris kifejezések, szintaktikus félcsoportok, monadikus másodrendű logikai formulák) és a környezetfüggetlen nyelvekkel (környezetfüggetlen nyelvtanok, veremautomaták) kapcsolatos feladatok kaptak benne helyet.
1, Dr. Bikfalvi Péter, Dr. Dudás László, Dr. Hornyák Olivér, Dr. Kulcsár Gyula, Dr. Nehéz Károly, Dr. Tóth Tibor
A jegyzet ismerteti a logisztikai informatika fogalmát, feladatát, alkalmazási területeit. A jegyzet átfogó képet ad a logisztikai informatika területén alkalmazott módszerekről és algoritmusokról. A jegyzet ismerteti a vállalatközi logisztika információs rendszereit is.
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
5 feladat, 2 kidolgozott
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója