Ajánló
1, Szigeti Orsolya, Szakály Zoltán
Oktatási segédlet a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki, valamint az Állattenyésztő mérnöki (MSc) mesterszak hallgatói számára
1, Dr. Nagy Szabolcs
Human civilization either follows the patterns of consumerism consume the available resources left, ie the goods are wastefully "overconsumed" and then not within a long-term, in its current form it will cease to exist, or survival will be chosen by us, but you must give up the possession of certain goods or at least limit using them - within reasonable rates. The chapters to be presented here were born with the explicit intention to provide a comprehensive picture of the sustainability concept, its approaches, and one of its most important forms of expression: the environmentally conscious consumer behavior and sustainable marketing to promote because we make the greatest impact on the environment through our consumption. After studying the curriculum the reader can not only understand and learn, but also can make direct positive impact on the environment - following the patterns of sustainability – and implemented it into the daily practice as well.
2011, Dr. Jávor András, Dr. Szigeti Jenő
Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 projekt
2011, Pálvölgyi Mihály
A tananyag a szabályozatlanság/szabályozottság spektrumból kiindulva bevezet a természetes nyelven alapuló osztályozás fő típusaiba, azok ismérveibe, fejlődéstörténetébe és alkalmazásaiba.Az indexelés modul áttekintést ad a kulcszóindexek, a PRECIS-index, a hivatkozási index készítésének, használatának tudnivalóiról, példákra alapozva. A tárgyszavazási modul szintén példákon keresztül mutatja be a tárgyszóalkotás, tárgyszavazás szabályait. Ezt követi a legjelentősebb nemzetközi tárgyszórendszerek (pl. az amerikai Kongresszusi Könyvtár), illetve magyar tárgyszórendszrek (Új Könyvek tárgyszójegyzék, a Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kétnyelvű tárgyszórendszere) sokrétű bemutatása.
2011, Csemáné Dr. Váradi Erika, dr. Gilányi Eszter
Hogyan, mi módon kezelhetjük konfliktusainkat? Hogyan lehet feloldani az ellentéteket, s képessé tenni az adott személyközösséget a további működésre úgy, hogy ne okozzunk helyrehozhatatlan sérelmeket? A válaszok fellelése során körbejárjuk a konfliktus-fogalmát, fajtáit, kialakulásának folyamatát, a hátterében meghúzódó okokat és a lehetséges konfliktuskezelési stratégiákat és technikákat. Külön súllyal kerül bemutatásra a vitarendező eljárások és megoldások köre, a hagyományos jogi eszközöktől a vitarendezés alternatív formáiig.
2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója