Ajánló
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
Interaktív animációs támogatás az A01 feladathoz
1, Dr. Takács György, Szilágyi Attila, Demeter Péter, Barak Antal
A jegyzet bemutatja a napjainkban leggyakrabban alkalmazott szerszámgépek funkcionális felépítését, alkotóelemeit és a jellemző részegységek műszaki paramétereit. A jegyzet ismerteti a legelterjedtebb viszgálati eljárások elméleti hátterét, vizsgálati módszereit. A jegyzet áttekintést ad a pontossági vizsgálatok során alkalmazott mérőműszerekről.
2010, Dr. Udvardy Péter
A modul célja, hogy áttekintést adjon az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv előzményeiről, a rendszerváltás és az Európai Uniós csatlakozás között eltelt időben történt vidékfejlesztéssel kapcsolatos fontosabb mozzanatairól.
2011, Kovács Péter Zoltán, Prof. Dr. Tisza Miklós
A finomlemezeket széles körben alkalmazzák a feldolgozóiparban: a készterméket gyakran bonyolult alakító műveletek sorozatával dolgozzák fel. A lemezanyagok alakíthatósági megítélésére, a jelenlegi, szabványos, az anyagvizsgálatban általánosan alkalmazott anyagjellemzők önmagukban nem alkalmasak. Az új anyagok fejlődésével, egyre nagyobb az igény megbízható alakíthatósági adatok szolgáltatására mind az alakítási szimulációkhoz, mind a gyakorlati alakításokhoz. Ennek érdekében a Miskolci Egyetem Mechanikai Technológia Tanszékén a Regionális Egyetemi Tudásközpont támogatásával egy integrált lemezalakíthatósági vizsgáló rendszert valósítottunk meg, amely egy elektro-hidraulikus, számítógép vezérlésű lemezvizsgáló gépet és egy automatizált opti­kai alakváltozás-mérő rendszert foglal magába. Ez a komplex vizsgáló rendszer lehetővé teszi az alakítási határdiagramok, határgörbék (FLD, FLC) gyors és megbízható meghatározását. A tananyag modul részletesen elemzi az elméleti alapokat, valamint bemutatja számos gyakorlati példán keresztül a lemezalakíthatósági vizsgáló rendszer és az optikai mérő rendszer működését.
2011, Csaba Szabó, Veronika Halas
Lecture notes for students of MSc courses of Animal Science and Nutrition and Feed Safety
2011, Polgár Péter, Toldi Gyula
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója