Ajánló
2011, Dr. Répássy Gábor
A Semmelweis Egyetem Neptun rendszerében regisztrált, arra jogosult orvos-, és fogorvostan hallgatók részére készített, a fül-orr-gégészet gyakorlati kérdéseit hangsúlyozó, oktatási segédanyag
2011, Dr. Koppány Krisztián
Táblázatkezelési alapismeretek, alapfogalmak, eszközök, menüpontok, beállítási lehetőségek, kezelőfelület. A diagramhasználat szabályai, a diagramkészítés lehetőségei, az üzleti életben gyakran használt diagramtípusok elkészítése és megformázásának lépései konkrét vállalati példákon keresztül. Statisztikai és pénzügyi elemzések során alkalmazható függvények használata. A vállalati elemzés és tervezés, az eredménycontrolling, valamint a betéti és hitelkonstrukciók elemzőtábláinak és modelljeinek megoldásához szükséges közelítő, célérték-kereső és optimalizáló eljárások gyakorlati alkalmazása. A nagyméretű adattáblák, adatbázisok kezelésének és elemzésének eszközeivel.Komplex példák az Excel gyakorlati, üzleti felhasználására, elemzések, riporttáblák készítése.
1, Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
Készítse el az alkatrész elıgyártmányának a modelljét, majd készítsen NC maróprogramot, úgy hogy a négy negyed közül az egyik csak nagyolva legyen, a másik három negyed pedig különböző simítási technológiákkal készüljön.
2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor
Egyhengeres robbanómotor mozgásszimulációja CATIA CAD környezetben
2011, Juhász Pál
Ez a kötet a 2000-ben a Replika Kör Kiadónál hasonló címmel megjelent könyv felújított változata. Kötetünkben azt mutatjuk be, hogy a kisvállalkozások alapítását és működését miként segíti szűkebb-tágabb társadalmi környezetük; a család, illetve más, az emberi együttélésnek tartós formát adó elemek (patrónus-kliens viszony, paternalizmus, intézményesült szívességcsere). A kötetben elemezzük, hogy a társadalmi környezetükre támaszkodó kisvállalkozások határai átjárhatók, mivel egy-egy adott probléma megoldásához „cégen” kívüli partnerek segítségét veszik igénybe. Olyan partnerekét, akikkel nem piaci, hanem társadalmi (rokoni, baráti, szomszédsági stb.) kapcsolatban állnak.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója