Ajánló
2011, Aszalós László, Battyányi Péter
A Mesterséges intelligencia nyelvek című tantárgy gyakorlataihoz kapcsolódó feladatatok és megoldásaik gyűjteménye
2010, Végső Ferenc
In this module we are looking for data integration questions, such as data sources, data capture methods, vector and raster data, capturing attribute data, data conversion, transformations and so on.
2010, Kottyán László
GeoServer allow users to share and edit geospatial data using several types of data sources and serving maps in a standard way. This Module gives an overview about GeoServer, OGC Web Map Service and Web Feature Service.
2011, Holló István, Szabó Ferenc
2011, Seppo Louhenkilpi, Verő Balázs
Az öt tananyagrészletből álló lecke a diffúzió jelenségével kapcsolatos alapfogalmakat és a diffúzió folyamatainak a mindennapi és a műszaki életben, illetve a műszaki anyagtudományi folyamatokban betöltött szerepével foglalkozik. Kiemelt jelentőségű a 2. és a 3. tananyagrészlet, mert itt ismerkedhetnek meg a hallgatók a diffúzió fogalmának általános érvényű definíciójával és a diffúziós folyamatok lehetséges változataival. A lecke utolsó tananyaga néhány olyan fémtani folyamatot tárgyal, illetve mutat be, amelyekben a diffúzió meghatározó jelentőségű. Ezek a példák arra hivatottak, hogy rávilágítsanak a modellezés sarkalatos pontjára, nevezetesen arra, hogy modellezni csak olyan folyamtatot lehet és szabad, amelynek mechanizmusát pontosan is ismerjük.
2011, Lakner Rozália, Hangos Katalin, Gerzson Miklós
Az intelligens irányító rendszerek tankönyv anyaga a napjainkban dnamikusan fejlődő intelligens technikákat alkalmazó rendszer- és irányításelméleti feladatok (predikció, beavatkozás tervezés, rendszeranalízis, diagnosztika) megoldása során hasznosítható elméleti ismereteket és technikai megoldásokat tartalmazza műszaki informatikus hallgatók számára MSc szinten. A tankönyv fejezetei sorra veszik a folyamatirányító szakértői rendszer fogalmával és elemeivel, a tudásábrázolással, kvalitatív modellezéssel, Petri hálókkal, valamint a fuzzy irányítási rendszerekkel kapcsolatos tudnivalókat. A könyvben összefoglalt tananyagot a G2 folyamatirányító real-time szakértői rendszer rövid ismertetése egészíti ki. A fenti fejezeteket animált ábrák, valamint kidolgozott és megoldandó feladatok gazdagítják.
2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója