Ajánló
2011, Forgó Sándor
The present educational material providing new knowledge content organised according to the components of the information chain focuses on the following themes: information acquisition and forwarding devices, tools for the exploration of information repository devices in addition to the presentation and utilisation of information. In today's world thorough familiarity with media informatics both in the institutional, professional and non-professional (civilian) sphere of the media world is indispensable. Current hi-tech systems are comprised of information acquisition instruments (auditive and visual sensors and transformers), information forwarding equipment (satellite systems, optical cables, computer networks, storing apparati (video tape recorders, magnetic storing features of computers, optical storage options, CDs, DVDs, Flash memories utilising electronic operating principles, holographic storage facilities), processing components (high speed and increased capacity computers) and output (presentation) devices.
1, Dr. Panyor Ágota
MARKETINGKUTATÁS DEFINÍCIÓJAAMA meghatározása alapján:Az információk szisztematikus, objektív feltárása, összegyűjtése, elemzése, közlése, valamint felhasználása, amelynek célja a marketingtevékenység során felmerülő problémák megoldására irányuló vezetői döntések elősegítése.Marketingkutatás funkciói:• összeköti a fogyasztót, a vevőt és a nyilvánosságot a gyártókkal és aforgalmazókkal,• részt vesz marketingakciók létrehozásában, fejlesztésében és kiértékelésében,• figyelemmel kíséri a marketing eredményeit,• segíti a marketing, mint folyamat megértését. A marketingkutatás magában foglalja az információk:• feltárását, összegyűjtését, elemzését, közlését és felhasználását.
2010, Prof. Emer. Dr. Szabó Gyula
A modul hazánk földbirtok politikájával és agrárpolitikájával foglalkozik. Bemutatja ezek elvi összefüggéseit és az eszközrendszereit. Sorolja a földbirtokfejlesztés feladatait.
2010, Dr. Bácsatyai László
Ez a modul a mérőállomásokban opcionálisan jelenlévő szabad álláspont meghatározás közvetett mérések szerinti kiegyenlítését és a megbízhatósági mérőszámok meghatározását mutatja be.
2010, Dr. Székely Csaba
Magyarország területi tagozódása más országokhoz képest az agrártermelés szempontjából egységesnek tűnik. Ennek ellenére jelentős gazdasági és társadalmi különbségeket lehet találni az ország különböző területi egységei között. Ez szükségessé teszi az agrárágazat differenciált, a helyi adottságoknak jobban megfelelő irányítását. A modul emellett kitér a nemzeti agrárpolitikát megtestesítő intézményrendszerre, ezen belül a mindenkori szaktárca szerepére, illetőleg a különböző hatósági jogkörökre, és az azokat megtestesítő két intézményre: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalra (MVH) és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MGSZH).
1, Ákos Szalai, Károly Mike
The goal of the course is to analyse the legal system, especially the essential legal institutions of the market (civil law, company law). Other main areas of economic analysis of law (e.g. criminal law; legal procedure; constitutional law, public choice theory) remain untouched. The main objective is understanding the effects of the legal rules, of the changes in rules. The course tries to provide a list of the main legal questions which are required to consider before a decision in private life (e.g. transferring a property, signing of a contract, funding a company), or in policy making (privatizing, regulation, etc.)
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója