Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Képlékeny alakítás

2011, Dr. Kardos Károly, Dr. Danyi József, Dr. Végvári Ferenc

Jelátvitel (Orvosi biotechnológia)

2011, Dr. Berki Tímea, Dr. Boldizsár Ferenc, Dr. Szabó Mariann, Dr. Talabér Gergő, Dr. Varecza Zoltán

A "Jelátvitel" tananyag áttekinti azokat a főbb biokémiai útvonalakat és mechanizmusokat, amelyek elvezetnek a receptorok aktivációjától a sejtekben kialakuló komplex biológiai válaszokig.

Mozgásfejlődés és a motorikus képességek fejlesztése gyermekkorban

2011, Dr. Király Tibor, Dr. Szakály Zsolt

A könyv bemutatja a gyermek mozogásfejlődését születéstől 12 éves korig úgy, hogy szorosan hozzákapcsolja a motorikus képességeket, és azok fejllesztésének alapkérdéseit is. Érzékelteti azt az összefüggést, mely a kisgyermek fejlődése és felnőttkori személyiségének kialakulása között e területen lehetséges.

Geodézia 5., Vízszintes mérések alapműveletei

2010, Tarsoly Péter

Ez a modul a vízszintes mérések alapműveleteit tárgyalja. Ezen az eljárások egy része a korszerű elektrooptikai távmérők megjelenéséig alapvető fontosságú volt a terepi geodéziai méréseknél. Jelentőségük azóta csökkent, de fontosnak tartjuk tárgyalásukat.

CAD/CAM/CAE elektronikus példatár - Kardáncsukló mûködésének

2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor

Kardáncsukló modelljének elkészítése,kinematikai vizsgálata, szimulációkészítése

Fémkompozitok

1, Dr. Gácsi Zoltán, Dr. Benke Márton

A Fémkompozitok című jegyzethez készített előadásanyag bemutatja a fémkompozitok alkotórészeit, a szemcse erősítésű, a szálerősítésű és a lemezes kompozitokat. Az előadásanyag kitér a fémkompozitok alkalmazásának előnyeire. Az előadás ábrákkal, képekkel és 8db animációval szemlélteti a fémkompozitok gyártási technológiáit.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.