Ajánló
2011, Forgó Sándor
The present educational material providing new knowledge content organised according to the components of the information chain focuses on the following themes: information acquisition and forwarding devices, tools for the exploration of information repository devices in addition to the presentation and utilisation of information. In today's world thorough familiarity with media informatics both in the institutional, professional and non-professional (civilian) sphere of the media world is indispensable. Current hi-tech systems are comprised of information acquisition instruments (auditive and visual sensors and transformers), information forwarding equipment (satellite systems, optical cables, computer networks, storing apparati (video tape recorders, magnetic storing features of computers, optical storage options, CDs, DVDs, Flash memories utilising electronic operating principles, holographic storage facilities), processing components (high speed and increased capacity computers) and output (presentation) devices.
2012, Dr. Kiss Ádám, Dr. Tasnádi Péter
Az utóbbi évtizedekben nyilvánvalóvá vált, hogy az emberiség problémáinak jelentõs része állandóan alakuló környezetünkhöz köthetõ. A nehézségek megoldására a társadalom a tudomány eszközeit vette igénybe. Világossá vált, hogy a környezet állapotával kapcsolatos teendõk sokszor multidiszciplinárisak, transzdiszciplinárisak és interdiszciplinárisak. Ebben a könyvben a mára már önállóvá vált környezettudománynak a fizikát felhasználó ágait illetve azok egy részét tárgyaljuk. Foglalkozunk a környezetünket befolyásoló sugárzásokkal, és a sugárzások biológiai hatásával, a zaj és a zajártalom kérdéseivel a környezeti áramlásokkal, valamint az energetika és a környezet kérdésévivel. Ez utóbbi keretében részletesen foglalkozunk a megújuló energiaforrásokkal. Mindezeket a tudományágakat olyan mélységig és olyan matematikai apparátus felhasználásával tárgyaljuk, ami a környezeti alkalmazásokhoz szükséges és lehetõvé teszi a környezeti tartalmak biztos megértését.
2011, Bujdosóné Dani Erzsébet
Az Európai Unió adatbázisai, on-line információforrásai, közösségi szolgáltatásai, hírportáljai fontos szerepet töltenek be az információ áramlásában az unió országain belül és a határain kívül is. A tananyag bemutatja az EU intézményrendszerét, részletesen foglalkozik a nagy adatbázisokkal, azok keresési technikáival. Az Europa szerver, a PreLex, az EurLex, a ScadPlus, az ECLAS, a CORDIS, a JEREMIE, az EuropeAid szerepelnek a tananyagban. Ezen kívül még a közösségi politikák, a szakterületi konzultációk részletes ismertetése is lehetőséget nyújt arra, hogy a tananyagot használók elmélyülhessenek ebben a témában.
2011, Jósvai János, Dr. Kardos Károly
2010, Mizseiné Dr. Nyiri Judit
Kivonat Ebben a modulban ismertetjük az EU előírásokhoz igazodva a földhasználatot befolyásoló üzemi méret meghatározását. Kitérünk mezőgazdasági üzemek életképességének feltételeire. Foglalkozunk a termőföld adásvételéhez szükséges ár kialakításának számításával, valamint a jövőben célszerűen használható termőföld közgazdasági értékének meghatározásával.
2008, Szaktudás Kiadó Ház ZRt.
E-learning tananyag a Környezetgazdálkodási és Természetvédelmi mérnöki MSc szakos hallgatók számára
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója