Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Internetes keresőrendszerek működése

2011, Bóta László

A tananyag bemutatja az információszolgáltató eszközök fejlődését a könyvtáros szakmában, megismerteti az interneten fellelhető adatok keresésének lehetőségeit, az online keresés alapvető fogalmait, a webes keresőszolgáltatásokat, azon belül a webes keresőrendszerek működési mechanizmusát, és a felhasználói felület felépítését. A tananyag részletesen tárgyalja a keresőrobotok működési mechanizmusát, bemutatja a Google-t, mint keresőeszközt, a metakeresők világát, valamint az egyéb speciális keresők területét. A tananyag  megismerteti a szemantikus web fogalomkörét, valamint a katalógusok és intelligens rendszerek megoldásait.

Hunok – gepidák – langobardok

1, Bóna István (1930–2001) [et al.]

Ez az elektronikus kiadás a Magyar Őstörténeti Könyvtár 6. köteteként megjelent lexikon (Szeged, 1993) digitalizált változata.

CAD/CAM/CAE elektronikus példatár - Lemezalkatrész modellezés 2.

2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor

3D lemezalkatrészrõl készült testmodelllétrehozásának bemutatása egyszerûalkatrészen

Nyomásos öntészeti ismeretek

1, Dr. Dúl Jenő

A jegyzet a nyomásos öntészeti ismeretekről ad átfogó képet, bemutatja a nyomásos öntés technológiai jellemzőit. A tananyag kitér a vízszintes hidegkamrás nyomásos öntés bemutatására, a nyomásos öntőszerszámok, valamint a nyomásos öntészeti ötvözetek ismertetésére. A jegyzetet számos ábra és animáció teszi szemléletessé.

CAD/CAM/CAE elektronikus példatár - VEM Síkbeli húzott rúd

2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor

Síkbeli hídszerkezet végeselemes vizsgálata

Three dimensional tissue cultures and tissue engineering

2011, Dr. Domokos Bartis, Dr. Judit Pongrácz

The curriculum of „3D tissue cultures” covers the topics of scaffolds, biomaterials, cell and tissue types as well as tissue technologies that are applied during preparation of complex tissues.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.