Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Vállalati tanácsadás

2011, Tokár-Szadai Ágnes, Dr. Szegedi Krisztina

A tananyag célja, hogy a hallgatók megismerjék az üzleti tanácsadási szakma alapjait, lényegét, az alapvető tanácsadói tulajdonságokat, a tanácsadó cégek felépítését, működést, megismerkedjenek a tanácsadói hivatás és karrierlehetőség alapjaival. A hallgatók később vállalkozóként vagy vállalkozások felelős munkatársaként felismerjék, hogy mikor van szükségük tanácsadó segítségére, illetve milyen jellegű segítséget igényelnek. Megtanulják értékelni és kiválasztani a számukra leginkább megfelelő tanácsadót, valamint képesek lesznek a tanácsadó és ügyfél közötti hatékony együttműködésre.

Számítógépes konfigurációk

2011, Antal Péter - Bóta László

A tananyag a korszerű számítógépek alapvető tulajdonságaival , a számítógépek belső felépítésével, működési elvével ismerteti meg a hallgatót. Taglalja az egyes alkatrészek illesztési és szerelési szabályait, ismerteti a számítógéphez csatolható input és output eszközök csatolási és telepítési tudnivalóit, az üzembe behelyezés és működtetés szabályait. Részletesen taglalja a korszerű operációs rendszerek tulajdonságait, és telepítésük lépéseit.

Virtuális könyvtárak

2011, Racskó Réka

Az információs társadalomban a könyvtári szolgáltatások elektronikus környezetben történő közvetitése új dimneziókat nyitott. Olyan, eddig nem használt fogalmak jelentek meg, mint az elektronikus, digitális vagy virtuális könyvtárak. Az új techikáknak köszönhetően számos digitalizálási projekt jelent meg, amelyek hozzájárulnak kulturális örökségünk átörökitéséhez.

Data acquisition and integration 4., Laser Scanning

2010, Lovas Tamás

Laser scanning is an emerging remote sensing technology that continuously broadens its application field. Airborne laser scanning is efficiently used for rapid, accurate digital surface and elevation model generation and became a reasonable competitor of airborne photogrammetry and interferometric radar. Recently, terrestrial laser scanning is used even in applications that previously were considered as typical fields of conventional geodetic or engineering surveying. Mobile laser scanning is a cutting edge mobile mapping method capable of rapidly acquiring 3D data about transportation corridors and environment.

CAD/CAM/CAE elektronikus példatár - Felületmodellezés 2

2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor

Egyszerû alkatrész 3D-s modelljéneklétrehozása felület modellezéshasználatával

CAD/CAM/CAE elektronikus példatár - A06 - Alkatrész-modellezés. Pásztázás

2012, Mikó Balázs, Zsoldos Ibolya, Szalay Tibor

Gyakorló feladat: Cél a pásztázás parancs használatának megismerése.

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.