Ajánló
2011, Dr. Kocziszky György, Dr. Nagy Zoltán, Dr. Kuttor Dániel
A világgazdaságban lejátszódó növekedés nem jelenti azt, hogy a növekedés valamennyi szereplőt egyformán érint, nem jelenti azt, hogy a fejlettségi színvonalban lévő különbségek automatikusan csökkennének. Tananyagunk áttekinti a gazdasági növekedés-elméletek főáramlatához kapcsolódó iskoláit, az abszolút és a relatív konvergencia mérésének lehetőségeit. Bemutatja az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok, a Távol-Kelet, különös tekintettel Japán világgazdaságban betöltött szerepét.
1, István Vajda
Theory of electric machines. Symmetrical, asymmetrical and transient modes of operation. Electric machines of 3 phases AC, 1 phase AC, low power; special electric machines. General objectives of design, its process, determination of main dimensions. Permittable electrical, thermal, mechanical stresses. Application of numerical simulation in the design process, determination of characteristics and parameters of machines.
1, Makó Zita, Szilágyi Ibolya, Téglási Ilona
Az első Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 1923-ban indult matematikából, a középiskola utolsó osztályaiba járóknak. A versenyekről szóló beszámolók 1924 és 1938 között jelentek meg a lapban. 1927-től a fizika (illetve természettan) versenyek tételeit is közölte a lap. 1947-ben újra kezdődött e tavaszi verseny számozása, sőt 1952-ben Rákosi Mátyásról, a kor híres-hírhedt politikus vezéréről nevezték el a Tanulóversenyt. Ma ezeket a versenyeket tekintjük az OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) elődeinek. 1950-ben új matematikaverseny indult a 15-16 éves korosztály részére, a Középiskolai Matematikai Lapok országos tanulóversenyeként, ezt tekintjük ma az első Arany Dániel Tanulóversenynek, amely azóta szintén minden évben megrendezésre került. Kivételes rangjuk van az 1959 óta megrendezett Nemzetközi Matematikai Diákolimpiáknak. Az ezekről szóló beszámolók, minden évben részletes, megjegyzésekkel kiegészített megoldások megtalálhatók a KöMaL archívumában a talán legrangosabb világverseny példáiról.
1, Dr. Kundrák János
A jegyzet célja, hogy bemutassa a keménymegmunkálásokat, elemezze a keményesztergálás szerszámait, a forgácsleválasztási folyamat jellemzőit és a megmunkált felület minőségét, pontosságát. A jegyzet ismerteti a megmunkálási eljárásokat, bemutatja az esztergálás és a köszörülés egymáshoz viszonyított előnyeit és hátrányait.
1, Mika János
Climate change and related aspects are of concern even for the youngest generation. This fact may be a good starting point to emphasise some related aspects of science and of society. Many aspects were just dead subjects for our pupils without this enhanced attention.
3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2014. január 29.

Mi is ott voltunk a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Papp László Sportarénában január 16-18. között. A kiállítás három napján, 5 000 négyzetméteren, összesen 121 hazai és külföldi kiállító és 48 előadás várta a látogatókat. A Digitális Tankönyvtár csapata a fejlesztéseinkről szóló szekciótermi előadásokkal, az online kvízjátékunk kitöltési lehetőségével, és a Tankönyvtárról nyújtott információkkal próbált segíteni az érdeklődőknek.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

2012. szeptember 14.

2012 szeptemberétől hozzáférhetővé válik a felsőoktatás és részben a tudományos kutatóhelyek számára az Elsevier SciVerse 1192 darab e-könyvet tartalmazó e-book könyvtára. A jogosult intézmények számára az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja a hozzáférést.

2012. január 5.
Az ADT egy interneten keresztül, dedikált felhasználók számára elérhető tudományos és forrás adatbázis gyűjtemény. Célja a legfontosabb magyar szakmai folyóiratok és más fontos hazai periodikumok kereshető formában történő közzététele, a lehető legteljesebb formában. Az ADT által tartalmazott szövegek terjedelme meghaladja az 1,6 millió oldalt.
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója