Ajánló
2011, Forgó Sándor
The present educational material providing new knowledge content organised according to the components of the information chain focuses on the following themes: information acquisition and forwarding devices, tools for the exploration of information repository devices in addition to the presentation and utilisation of information. In today's world thorough familiarity with media informatics both in the institutional, professional and non-professional (civilian) sphere of the media world is indispensable. Current hi-tech systems are comprised of information acquisition instruments (auditive and visual sensors and transformers), information forwarding equipment (satellite systems, optical cables, computer networks, storing apparati (video tape recorders, magnetic storing features of computers, optical storage options, CDs, DVDs, Flash memories utilising electronic operating principles, holographic storage facilities), processing components (high speed and increased capacity computers) and output (presentation) devices.
1, Dr. Péter József, Dömötör Csaba
A jegyzet az ipari design néhány fejezetével foglalkozik: a terméktervezés és a formatervezés kapcsolatával, az ipari forma funkcióival, a formaalkotó elemekkel, a terméktervezés emberi viszonylataival, a termék pszichológiai hatásával, az egészség- és környezetvédelemmel, a környezettudatos tervezéssel és a természeti formák alkalmazásával.
2010, Csabina Zoltánné
Ez a modul sorokra és a függvények határértékére és folytonosságára vonatkozó feladatokat foglalja össze.
2011, Czúni László, Tanács Attila
A jegyzet megismerteti az olvasót a képi információ technikai jelentésének és mérésének alapelveivel, alapvető módszereivel. A modern képalkotás és képfeldolgozás technikáját bemutatva megismerhető, milyen módon érzékelik, tárolják és elemzik a különböző számítógépes alkalmazások a képeket. A jegyzetben kitérünk az orvosi képalkotás és képelemzés, a képvisszakeresés, az ipari képelemzés, a távérzékelés és a videó-alapú biztonsági rendszerek által alkalmazott módszerekre, az alapvető algoritmusokra is.
2010, dr. Végső Ferenc
A földbirtokok nyilvántartása az egyik legrégibb szakma a világon. A társadalmak fejlődése elérte azt a fokot, amikor a papír alapú nyilvántartások már nem felelnek meg a kor igényeinek. A világ országai egymás után térnek át a térképek és az ingatlan-nyilvántartási adatok digitális kezelésére. A térinformatika kézenfekvő technológia ennek a problémának a megoldására. A földinformációs rendszerek többsége országos kiterjedésű, ezért megvalósításuk mindig rendszertervezési alapokon, országos projekt keretében történik.
3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2014. január 29.

Mi is ott voltunk a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Papp László Sportarénában január 16-18. között. A kiállítás három napján, 5 000 négyzetméteren, összesen 121 hazai és külföldi kiállító és 48 előadás várta a látogatókat. A Digitális Tankönyvtár csapata a fejlesztéseinkről szóló szekciótermi előadásokkal, az online kvízjátékunk kitöltési lehetőségével, és a Tankönyvtárról nyújtott információkkal próbált segíteni az érdeklődőknek.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

2012. szeptember 14.

2012 szeptemberétől hozzáférhetővé válik a felsőoktatás és részben a tudományos kutatóhelyek számára az Elsevier SciVerse 1192 darab e-könyvet tartalmazó e-book könyvtára. A jogosult intézmények számára az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja a hozzáférést.

2012. január 5.
Az ADT egy interneten keresztül, dedikált felhasználók számára elérhető tudományos és forrás adatbázis gyűjtemény. Célja a legfontosabb magyar szakmai folyóiratok és más fontos hazai periodikumok kereshető formában történő közzététele, a lehető legteljesebb formában. Az ADT által tartalmazott szövegek terjedelme meghaladja az 1,6 millió oldalt.
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója