Ajánló
2010, Dr Takács András Attila
A modul a természetvédelem és a társadalom konfliktusainak alapeseteit (telepítési, területhasználati, bio/geodiverzitás csökkenés) mutatja be.
2011, Dr. Burucs Zoltán
Talaj és vízvédelem
2010, Dr. Fenyő György
A fejezet célja, hogy az olvasó átfogó ismereteket szerezzen a Magyarországon a II. világháborút követően közel 50 év alatt történt földbirtok-politikai eseményekről.
1, Gábor Oblath
The aims of the course are twofold. On the one hand, it intends to provide general information on the sources, content, uses and handling of macroeconomic statistics. It also seeks to frame and translate macroeconomic relationships to the language (concepts and definitions) used by macroeconomic statistics (SNA, ESA), and vice versa: to demonstrate the relevance of statistical concepts and sources for macroeconomic analysis. On the other hand, it wishes to demonstrate the uses of macroeconomic statistics by drawing on three practical examples. These include: international competitiveness; macroeconomic sustainability (interrelations between debt, deficits and economic growth) and economic convergence/catching up (involving issues related to both real and nominal/price) convergence
2010, Dr. Gribovszki Zoltán
A modul a vízkárelhárítás és vízhasznosítás témaköreit tekinti át a következő csoportosításban: Hegy és dombvidéki vízrendezés: erózió elleni védelem, hegy és dombvidéki vízfolyások rendezése; Síkvidéki vízrendezés: kisesésű patakok rendezése, ármentesítés és árvízvédelem, belvízrendezés, talajcsövezés; Öntözéss, Víztározás, Belterületi vízrendezés.
2010, Dr. Bácsatyai László
A modul tartalma: Budapest-Ferihegy repülőtérről adott azimuttal induló és oda visszatérő geodéziai vonal pontjainak gömbi φ, λ, a gömb axonometrikus képén rövidült sugarak alapján az X, Y, Z rajzi koordináták és az adott vetületbeli koordináták meghatározása, valamint a koordináták rajzi ábrázolása.
2014. július 15.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek július 15-20. között Miskolctapolcán. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra. A Tankönyvtár és a többi program, a Civil Téren várja az érdeklődőket.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban
2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója