Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

EU agrár- és földbirtok-politika 5., A birtokpolitika kérdései. Birtokszerkezet és birtokviszonyok az EU országokban

2010, Dr. Nagy Frigyes

Kifejtésre kerül a földbirtok politika és birtokstruktúra fogalmának meghatározása. Ismertetjük a magyar birtokstruktúra történelmi kialakulását. Bemutatjuk a magyar birtokpolitika sajátosságait, a földárak alakulását és a földbérlet kérdését. Megfogalmazzuk, hogy milyen sürgős tennivalók vannak a földkérdésben.

Geodézia 12., A mérési hibák

2010, Tarsoly Péter

Ez a modul a mérési hibákkal foglalkozik, a geodéziában használt megbízhatósági mérőszámokkal, a hibaterjedés törvényével továbbá a kiegyenlítő számítások alapjaival és az első kiegyenlítési csoporttal (az azonos és a különböző súlyú mérési eredmények esetén).

Földminősítés és ingatlan-értékelés 3., Az ingatlanértékelés alapjai. Az értékbecslés szerepe a gazdálkodási folyamatokban. Az ingatlan fogalma és az ingatlanpiac.

2010, Mizseiné Dr. Nyiri Judit

A modulban átfogó ismertetést adunk az ingatlanértékelési eljárások kapcsán felmerülő alapfogalmakról. Röviden összefoglaljuk, hogy milyen fontos szerepet tölt be ez a tevékenység a gazdálkodási folyamatokban. Az ingatlanpiac szerepét emeljük ki, mint az ingatlanos szakterület egyik legfontosabb szegmensét.

Abrazív megmunkálások

1, Dr. Gyáni Károly

A jegyzet áttekintést ad az abrazív megmunkálásokról, ismerteti az alapfogalmakat, az eljárás kinematikáját, a fellépő erőket, a szerszám kopását. A megmunkálás bemutatását 5db animáció teszi szemléletessé.

Szaktájékoztatás

2011, Lengyelné Molnár Tünde

A tananyag ismerteti az online keresés elméletét, az alapfogalmaktól kezdve a keresés lépéseinek lebontásáig. A tananyag kialakítja a hallgatókban a keresőkérdés kereső kifejezésekre bontásának képességét, illetve a keresési folyamat legoptimálisabb kivitelezését. Megismerteti a logikai és helyzeti operátorokat, és gyakorlati alkalmazását, és ismerteti a keresési stratégiákat. A tananyag bemutatja a hazánkban használatos adatbázisokat, melyeknek első lépése a múlt áttekintése, majd a CD-ROM-on elérhető adatbázisok használatának elsajátítása nemzeti és nemzetközi adatbázisokon keresztül.

Introduction into molecular medicine

2011, Dr. László Nagy, Dr. Bálint László Bálint, Dr. Bálint L. Bálint L., Dr. Bertalan Meskó, Dr. László Nagy, Dr. Árpád Lányí, Dr. Beáta Scholtz, Dr. Lajos Széles, Dr. Tamás Varga

“Manifestation of Novel Social Challenges of the European Union in the Teaching Material of Medical Biotechnology Master’s Programmes at the University of Pécs and at the University of Debrecen” Identification number: TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0011

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.