Ugrás a tartalomhoz
Ajánló

Növénytermesztési ágazatok ökonómiája

2011, Dr. Salamon Lajos, Dr. Tell Imre, Dr. Kacz Károly, Dr. Hegyi Judit

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 projekt

Prolog feladatgyűjtemény

2011, Aszalós László, Battyányi Péter

A Mesterséges intelligencia nyelvek című tantárgy gyakorlataihoz kapcsolódó feladatatok és megoldásaik gyűjteménye

The development of information and communication technology: An empirical study

1, Dr. Sasvári Péter

One of the main characterizing features of the Information Age is that producing, processing and distributing information have become a fundamental source in the economy. The data resulting from the empirical research showed that the growing penetration of electronic marketplaces contributed to the significant change of the net income of enterprises in various Hungarian economic sectors to the extent. The indicator of electronic marketplaces and the effect of electronic presence had also significant influence on the net income of enterprises.

Integrált könyvtári rendszerek

2011, Kerecsendi András

A tananyag bemutatja az integrált könyvtári rendszerek történetét, feladatkörét, működésének alapjait, jelentőségét. Részletesebben foglalkozunk a főbb modulok (beszerzés, katalogizálás, folyóiratkezelés, OPAC, kölcsönzés) nyújtotta funkciókkal, lehetőségekkel, illetve a szoftverektől elvárható egyéb szolgáltatásokkal. A hallgatók megismerik a hazánkban elterjedt rendszereket főbb tulajdonságaik alapján, amely tudás alapján képesek akár kiválasztani egy könyvtár számára a megfelelő megoldást.

Környezetkémia

2012, Dr. Barkács Katalin, Dr. Bartholy Judit, Dr. Kiss Keve Tihamér, Dr. Nagy Mária, Dr. Pongrácz Rita, Dr. Salma Imre, Dr. Sohár Pálné, Dr. Tóth Bence

Ebben a tankönyvben az emberi élet számára elengedhetetlen környezeti elemek: a levegő, a víz és az élelmiszerek kémiájával foglalkozunk elsősorban. Kiindulunk az emberiség globális környezeti kihívásokból, áttekintjük a környezeti elemek jelenlegi állapotát, eddigi fejlődését, legfontosabb kémiai folyamatait és kapcsolatrendszerét, beleértve az éghajlatváltozást, majd az emberi beavatkozás kockázatait és következményeit, valamint a csökkentés lehetőségeit. A globális folyamatok ismertetése és magyarázata után bemutatjuk a szűkebb környezetünkre vonatkozó ismereteket és kapcsolatrendszert is. Tankönyvünket ajánljuk környezettan és kémia alapszakos hallgatóknak, valamint más mesterszakok, esetleg doktori iskolák hallgatóinak kiegészítő vagy magyarázó anyagként. Munkánkkal szeretnénk kifejezetten erősíteni a kritikai gondolkodásmódot a környezettudomány területén, amire várhatóan nagy szükség lesz a jövőben.

Geoinformation management 1., Organisation and business aspects

2010, Márkus Béla

The module is a summary of the management concepts; the aim is to build the foundament of the practical application of this knowledge in geospatial management. The module describes the management concepts, the short history of management science, the organization, the organization's environment, basic types and the importance of the organizational culture, main strategic planning steps. The final part of the modul deals with organisational and business aspects of GIS

Hírek

Adatbázisok használata a felsőoktatásban – képzők képzése

2014. szeptember 4.

Az Educatio Nonprofit Kft a TÁMOP-4.2.5.B-11/1-2011-0001 (Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása) projekt keretében képzést indít „Adatbázisok használata a felsőoktatásban” címmel. A képzés lebonyolítója a CC CONSULTATIO Tanácsadó és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság.

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

3000 magyar kutató tudományos profilja egy adatbázisban

2014. február 11.

A SciVal Experts adatbázis 3000 magyar kutató profiljának, életútjának, kapcsolati hálójának, publikációinak monitorozását teszi lehetővé. Speciális, kutatói hálózatokat feltérképező eszköz, az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kifejlesztésre. Így jött létre az a páratlan, magyar kutatókat bemutató adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a világ legnagyobb szakirodalmi adatbázisából nyeri. Bárki számára szabadon elérhető a világ bármely pontjáról, így segíti a kutatóink bekapcsolódását a nemzetközi tudományos életbe.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.