Ugrás a tartalomhoz
Recommendations

Járműkarosszéria

2011, Csintalan Zoltán, Dr. Tuskó László

Térinformatikai menedzsment 3.

2010, Márkus Béla

Ez a modul a szakmai munka mindennapjait segítő szervezési, irányítási és vezetési ismeretekről ad áttekintést. A modul célja a mindennapi szervezési, irányítási és vezetési munkához gyakorlati ismeretek adása, az előző modulokban megtanult általános menedzsment ismeretekre alapozva.

Információtörténelem

2011, Nádasi András

Az információtörténelem fogalom értelmezései. Az információtörténelem alapfogalmai. A fontosabb hazai és külföldi információtörténelmi iskolák. Az információtörténelmi gondolkodás magyar mesterei. Az információtörténelem részterületei. Információ-központú társadalomtörténet, az információs társadalom fogalom értelmezése. Információ-központú technikatörténet. Az információtechnológia társadalom- és kultúrtörténete. Az információs és kommunikációs technológiák története. Az információs eszközök és információs gépek evolúciója.

The development of information and communication technology: An empirical study

1, Dr. Sasvári Péter

One of the main characterizing features of the Information Age is that producing, processing and distributing information have become a fundamental source in the economy. The data resulting from the empirical research showed that the growing penetration of electronic marketplaces contributed to the significant change of the net income of enterprises in various Hungarian economic sectors to the extent. The indicator of electronic marketplaces and the effect of electronic presence had also significant influence on the net income of enterprises.

Forgácsolás és szerszámai DE

2011, Dr. Kodácsy János, Dr. Pintér József